search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:18
MENU CLOSE

Δύο χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν

17.01.2015 12:14
Δύο χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν  - Media

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του νεαρού μετανάστη εργάτη Σαχζάτ Λουκμάντ από τους Διον. Λιακόπουλο και Χρ. Στεργιόπουλο στα Πετράλωνα.

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του νεαρού μετανάστη εργάτη Σαχζάτ Λουκμάντ από τους Διον. Λιακόπουλο και Χρ. Στεργιόπουλο στα Πετράλωνα.

Ο νεαρός μετανάστης από το Πακιστάν δέχτηκε επτά μαχαιριές από τα δύο φερόμενα ως μέλη της Χρυσής Αυγής, σε κεντρικό δρόμο των Πετραλώνων, καθώς πήγαινε με το ποδήλατο στη δουλειά του.

Οι δύο δολοφόνοι εγκατέλειψαν το θύμα τους και τράπηκαν σε φυγή, εντοπίστηκαν ωστόσο αργότερα στο Σύνταγμα καθώς αυτόπτης μάρτυρας κατέγραψε τον αριθμό της μοτοσικλέτας στην οποία επέβαιναν και ειδοποίησε την αστυνομία.

Στην έρευνα που ακολούθησε, εκτός από φονικά όπλα, στο σπίτι ενός εκ των δραστών εντοπίστηκε υλικό της Χρυσής Αυγής.

Οι δύο δολοφόνοι του Λουκμάν καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και από κοινού, της οπλοφορίας, της οπλοχρησίας, της παράνομης οπλοκατοχής και της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος.

Το δικαστήριο όμως δεν αναγνώρισε το ρατσιστικό κίνητρο, ενώ μέχρι τη τελευταία στιγμή οι δύο δράστες αρνούνταν τη σχέση τους με τη Χρυσή Αυγή.

Η δολοφονία του Πακιστανού εργάτη πάντως αποδίδεται ευθέως στη Χρυσή Αυγή από τον Εισαγγελέα Ισ. Ντογιάκο, καθώς το αιματηρό έγκλημα περιλαμβάνεται στην πολυσέλιδη πρόταση παραπομπής όλων των βουλευτών και δεκάδων στελεχών της με τη κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Στις 15:00 το μεσημέρι αντιρατσιστικές οργανώσεις, μεταναστευτικές κινήσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, καθώς και οι Σύριοι πρόσφυγες που εκδιώχθηκαν βίαια από την πλατεία Συντάγματος λίγο προν τα Χριστούγεννα, καλούν σε αντιφασιστική – αντιρατσιστική συγκέντρωση μνήμης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:18