Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Τις τελευταίες χαλαρές στιγμής λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της Κυριακής πέρασαν το Σάββατο οι πολιτικοί αρχηγοί.
Τις τελευταίες χαλαρές στιγμής λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της Κυριακής πέρασαν το Σάββατο οι πολιτικοί αρχηγοί.
Ο Αντώνης Σαμαράς
Το εκλογικό κέντρο της ΝΔ στην πλατεία Συντάγματος, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και συνομίλησε με ψηφοφόρους και στελέχη του κόμματος.
Ο A. Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα και μάλιστα απευθυνόμενος στον κόσμο είπε: «Πάμε γερά το 14% των αναποφάσιστων είναι δικοί μας». Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης, με τον A. Σαμαρά να δέχεται πολλές ερωτήσεις από ξένους δημοσιογράφους.
Στο μεταξύ στις 4 το μεσημέρι του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.
Το απόγευμα ο Α. Σαμαράς θα μεταβεί στη Μεσσηνία όπου την Κυριακή θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πύλο.
Ο Αλέξης Τσίπρας
Χαλαρή συζήτηση με δημοσιογράφους ελληνικών και ξένων μέσων ενημέρωσης, είχε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.
Ο A. Τσίπρας είπε ότι έκανε 11 περιοδείες σε 15 μέρες στην επαρχία, και παντού συνάντησε ένα άλλο, χαρούμενο κλίμα, επισημαίνοντας ότι αυτή ήταν η μεγάλη διαφορά με τις εκλογές του 2012, ότι ο κόσμος πηγαίνει στην κάλπη χαρούμενος.
Ανέφερε επίσης ότι το πρωί είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενώ ερωτηθείς τι θα κάνει με το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας υπενθύμισε τη φράση του Χαρίλαου Φλωράκη ότι τις καλύτερες αποφάσεις τις παίρνεις στο μαξιλάρι σου.
Εξάλλου, όταν ρωτήθηκε πότε θα φορέσει γραβάτα απάντησε χαριτολογώντας: «Όταν θα καταφέρει να κουρευτεί το χρέος».
Στο μεταξύ το πρωί του Σαββάτου πριν αναχωρίσει για την Αθήνα από τα Χανιά έκανε μια μικρή βόλτα στη δημοτική αγορά της πόλης και σε κοντινούς δρόμους.
Στον χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου, στο κέντρο της πόλης των Χανίων, όπου διέμενε, κατά την αναχώρησή του το πρωί, γυναίκα του φόρεσε στον ώμο ένα κρητικό μαντήλι και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.
Στη συνέχεια ο Α. Τσίπρας, τον οποίο συνόδευαν υποψήφιοι βουλευτές από τα Χανιά και κομματικά στελέχη, βρέθηκε στη δημοτική αγορά όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με καταστηματάρχες και πολίτες.
Ένας από τους καταστηματάρχες τού προσέφερε ως δώρο ένα κομπολόι, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήπιε και την παραδοσιακή κρητική τσικουδιά.
Καθώς έβγαινε από την αγορά, πολίτης απευθύνθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι είναι άνεργος εργαζόμενος σε πλοία και λέγοντάς του «πρόεδρε θέλουμε δουλειές». Ο Α. Τσίπρας τον πλησίασε και μεταξύ άλλων του είπε: «Εμείς θα σας βλέπουμε στα μάτια, η καθαρότητα είναι εγγύηση».
Λίγο αργότερα, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πλησίασε ένας μικρός μαθητής ζητώντας του να υπογράψει σε ένα φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η ελπίδα έρχεται. Αλέξης Τσίπρας», σημείωσε στο φυλλάδιο ο Πρόεδρος του κόμματος.
Ο Α. Τσίπρας έκανε στη συνέχεια ένα μικρό διάλειμμα για καφέ και στη συνέχεια αναχώρησε για το αεροδρόμιο Χανίων.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος
«Μέρα περίσκεψης» χαρακτήρισε το Σάββατο από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος το μεσημέρι βρέθηκε σε ουζερί στα Λαδάδικα, μαζί με τον γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του κόμματος, Χρόνη Μακρίδη, υποψήφιους βουλευτές και κομματικά στελέχη.
Ο Ε. Βενιζέλος ρώτησε τους υποψήφιους βουλευτές για τον προεκλογικό τους αγώνα και σημείωσε πως «τώρα γίνονται οι ζυμώσεις και είναι οι κρίσιμες ώρες». Στο ερώτημα τι προτιμά ανάμεσα στις ψευδαισθήσεις και το παραβάν, απάντησε με έμφαση «παραβάν, παραβάν», με δεδομένο ότι στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας είχε ξεκαθαρίσει ότι θέλει αυτούς που είναι ΠΑΣΟΚ να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και στο παραβάν.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την καταρρακτώδη βροχή που συνάντησε την Παρασκευή στη Δράμα και την Ξάνθη και την ανταπόκριση του κόσμου παρέπεμψε στο σύνθημα «μαζί, μαζί και στη βροχή».
Ο Ε. Βενιζέλος ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους που κάλυψαν την προεκλογική του εκστρατεία και τους ευχήθηκε υγεία και χαρά. Το πρωί της Κυριακής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει σε εκλογικό κέντρο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.
Ο Πάνος Καμμένος
Στη Νίσυρο και συγκεκριμένα στο 138ο εκλογικό τμήμα (Παλαιά Κοινότητα Νικιών Νισύρου) θα ψηφίσει την Κυριακή στις 9:30 το πρωί ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στα Δωδεκάνησα και τη Β' Αθηνών.
Το Σάββατο το μεσημέρι, ο Π. Καμμένος πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κάλυμνο, όπου περιόδευσε στην κεντρική αγορά του νησιού και συνομίλησε με νέους ανθρώπους, καθώς και με καταστηματάρχες και καταναλωτές. Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος θα επισκεφθεί την Κω όπου θα περιοδεύσει στην αγορά της πόλης.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας
Το εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στην Καισαριανή επισκέφθηκε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Καισαριανής, πολλοί οπαδοί του ΚΚΕ και υποψήφιοι βουλευτές.
Ιδιαίτερο στιγμιότυπο ήταν η επίσκεψη στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ του λαϊκού τραγουδιστή Γιώργου Μαργαρίτη, ο οποίος είχε σύντομη συνομιλία με τον Δ. Κουτσούμπα.
Ο Φώτης Κουβέλης
Τραπέζι σε εκπροσώπους του Τύπου παραθέτει το μεσημέρι του Σαββάτου ο συνεπικεφαλής του συνδυασμού «Πράσινοι- Δημοκρατική Αριστερα» Φώτης Κουβέλης.
Ο Φ. Κουβέλης, μαζί με στελέχη της ΔΗΜΑΡ, θα έχει χαλαρή συζήτηση με τους δημοσιογράφους που κάλυψαν την προεκλογική δραστηριότητα του συνδυασμού, σε ταβέρνα στην περιοχή του Μεταξουργείου.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης
Από τις 9 το πρωί του Σαββάτου ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, συνοδευόμενος από συνεργάτες και υποψηφίους βουλευτές, άρχισε να επισκέπτεται τα εκλογικά περίπτερα του Ποταμιού στις Β´ περιφέρειες Αθηνών και Πειραιά.
Αρχικά ξεκίνησε από τον Χολαργό, επισκέφτηκε το Μαρούσι, τη Ν. Ιωνία και τη Κηφισιά και αναμένεται μέχρι το απόγευμα, πριν αναχωρήσει για τα Χανιά όπου θα ασκήσει αύριο το εκλογικό του δικαίωμα, να επισκεφθεί και τα υπόλοιπα εκλογικά κέντρα του κόμματός του στη Νίκαια, τον Κορυδαλλό και στην Ηλιούπολη.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.