ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 11:08
MENU CLOSE

Τελικά θα προταθεί για ΠτΔ ο Αβραμόπουλος; Το σενάριο του Κώστα Γαβρά

02.02.2015 19:22

Ο Αλ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του έμειναν προχθές ως τις 2 τα ξημερώματα με τα φώτα ανοιχτά στο Μέγαρο Μαξίμου. Και ξέρετε γιατί έγινε αυτό το ξενύχτι; Επειδή συζητούσαν για το ποιος πρέπει να προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το πουλάκι εκ Βρυξελλών
 
Ο κ. Τσίπρας τούς άκουγε προσεκτικά αλλά δεν έδειχνε να πείθεται. Η ώρα περνούσε, όλοι δήλωσαν κουρασμένοι και αποφάσισαν να συνεχίσουν την ενδιαφέρουσα αυτή συζήτηση μια άλλη στιγμή. Ενα πουλάκι όμως, αυτά που πολυταξιδεύουν τελευταίως στις Βρυξέλλες, μου είπε ότι ο Δ. Αβραμόπουλος διαβεβαιώνει τους φίλους και γνωστούς του ότι δεν έχει λάβει κανένα σήμα από κανέναν για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Αλλά, όπως λέει, όταν τον ρωτήσουν αν το επιθυμεί, αν δηλαδή του κάνουν την πρόταση, ε, τότε θα τη δεχθεί!
 
Το ίδιο εκ Βρυξελλών πουλάκι με πληροφορεί εγκύρως ότι το κλίμα για τον έλληνα επίτροπο δεν είναι και τόσο ιδανικό στην έδρα της Κομισιόν. Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ τού έχει βάλει από δίπλα μια Λουξεμβουργιανή για να τον βοηθά, αλλά αυτή κάνει κάποιες αναφορές για τον υποτιθέμενο προϊστάμενό της… φαρμάκι. Λέει, για παράδειγμα («καρφώνει» δηλαδή τον κ. Αβραμόπουλο), ότι δεν προχωρεί τους φακέλους και ότι αφιερώνει πολύ χρόνο στην Ελλάδα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 11:07
Exit mobile version