search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 16:34
MENU CLOSE

Η αυλαία ανοίγει για την Μπερλινάλε (Photos)

05.02.2015 13:32
Η αυλαία ανοίγει για την Μπερλινάλε (Photos) - Media

Την αυλαία ανοίγει σήμερα το 65ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου, με περισσότερες από 400 ταινίες. 

Η Μπερλινάλε ανοίγει τις πύλες της με την παγκόσμια προβολή της ταινίας «Κανείς δεν θέλει τη νύχτα» («Nobody Wants the Night») της Κοϊξέτ, με την Ζιλιέτ Μπινός στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η ιστορία της ταινίας εκτυλίσσεται το 1908 στην αρκτική περιοχή της Γροιλανδίας και είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία της Τζοζεφίν Πίρι, που ακολουθεί τον εξερευνητή άντρα της, ο οποίος προσπαθεί να ανοίξει δρόμο για τον Βόρειο Πόλο.

Το υπόλοιπο φετινό διαγωνιστικό πρόγραμμα της Μπερλινάλε παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, με πολυαναμενόμενες ταινίες από διάσημους σκηνοθέτες όπως ο Αμερικανός Τέρενς Μάλικ με την ταινία του «Knight of Cups», όπου πρωταγωνιστεί ο Κρίστιαν Μπέιλ και η Νάταλι Πόρτμαν. Ο Γερμανός Βέρνερ Χέρτσοκ επιστρέφει με την «Βασίλισσα της ερήμου», η οποία αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά της ζωής της συγγραφέως, αρχαιολόγου και εξερευνήτριας Γερτρούδης Μπελ. Η Νικόλ Κίντμαν αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο και το καστ συμπληρώνεται από τους Τζέιμς Φράνκο, Ρόμπερτ Πάτινσον και Ντέμιαν Λούις. Ακολουθούν και άλλες ενδιαφέρουσες ταινίες όπως αυτή του Βιμ Βέντερς («Everything Will Be Fine») όπου ένας άντρας σκοτώνει κατά λάθος ένα παιδί και καλείται να ζήσει με τις τύψεις που προκαλεί αυτή του η πράξη. Και εδώ πρωταγωνιστεί ο Τζέιμς Φράνκο.

Το διαγωνιστικό κομμάτι συνεχίζεται με τον σκηνοθέτη Αντρέα Ντρέζεν («Ενώ ονειρευόμασταν»), τον Ιρανό Τζαφά Παναχί («Ταξί»), τον Χιλιανό Πάμπλο Λαρέν («El Club»), τον Γάλλο Μπενουά Ζακό («Το ημερολόγιο μιας καμαριέρας»), τους Βρετανούς Μπιλ Κόντον («Ο κος Χολμς»), Κένεθ Μπράνα («Σταχτοπούτα») και Πίτερ Γκρίναγουεϊ («Ο Αϊζενστάιν στο Γκουανατζιουάτο») και ο Ρώσος Αλεξέι Γκέρμαν Τζούνιορ («Under Electric Clouds»).

Συνολικά, στο διαγωνιστικό τμήμα συμμετέχουν 19 ταινίες και η Χρυσή Άρκτος θα απονεμηθεί στις 14 Φεβρουαρίου. Τιμώμενο πρόσωπο είναι ο Βιμ Βέντερς στον οποίο θα απονεμηθεί και η Αφιερωματική Χρυσή Άρκτος του φεστιβάλ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 16:32