search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 07:36
MENU CLOSE

Το pontiki.gr στην 87η απονομή των βραβείων Oscar – Παρασκήνιο από το «κόκκινο χαλί» (Video + Photos)

23.02.2015 07:49
Το pontiki.gr στην 87η απονομή των βραβείων Oscar – Παρασκήνιο από το «κόκκινο χαλί» (Video + Photos) - Media

Η χθεσινή 87η απονομή των βραβείων Oscar τα είχε όλα, λάμψη, celebrities, εντυπωσιακές παρουσίες και  μια προετοιμασία ολυμπιακών διαστάσεων. «Τρυπώσαμε» στο κόκκινο χαλί και έχουμε λεπτομέρειες να σας μεταφέρουμε, απ΄ αυτές που δεν είδατε ή δεν θα δείτε στις τηλεοράσεις. 

 
«Καλώς ήλθατε στο μεγαλύτερο σόου στον κόσμο» αυτό επαναλάμβαναν συνεχώς οι «εμψυχωτές» των εκατοντάδων θαυμαστών του μαγικού κόσμου του Hollywood που μαζεύτηκαν απ΄ όλο τον κόσμο προκειμένου να δουν από κοντά τους stars να παρελαύνουν μπροστά στο κόκκινο χαλί. Η χθεσινή 87η απονομή των βραβείων Oscar τα είχε όλα, λάμψη, celebrities, εντυπωσιακές παρουσίες και  μια προετοιμασία ολυμπιακών διαστάσεων. 
 
«Τρυπώσαμε» στο κόκκινο χαλί και έχουμε διάφορες λεπτομέρειες να σας μεταφέρουμε, απ΄ αυτές που δεν είδατε ή δεν θα δείτε στις τηλεοράσεις. 

 
Το πιο εντυπωσιακό απ΄ όλα είναι τα μέτρα ασφαλείας τα οποία είναι ολυμπιακών διαστάσεων. Σε απόσταση 4 οικοδομικών τετραγώνων γύρω από το «Kodak Theater» στην καρδιά του Hollywood οι δρόμοι είχαν αποκλειστεί και περνούσαν μόνο όσο είχαν ειδική διαπίστευση και ανάλογα με τον τομέα στον οποίο επιτρεπόταν να προσέλθουν. Δηλαδή από άλλο σημείο έμπαιναν οι εκατοντάδες εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης απ΄ όλο τον κόσμο και από άλλο οι προσκεκλημένοι, οι συνεργάτες των προσκεκλημένων, οι μετέχοντες στο σόου, οι εθελοντές ή οι εργαζόμενοι για την παραγωγή. Τα μέτρα δρακόντεια με ελέγχους ολυμπιακών προδιαγραφών σε όσους είχαν πρόσβαση. 


 
Οι θαυμαστές που είχαν τη δική τους συμμετοχή στο κόκκινο χαλί, δεν έπρεπε να φωτογραφίζονται αποκαλύπτοντας την κάρτα πρόσβασης, για παράδειγμα και βέβαια ήταν απολύτως περιορισμένοι στις τρεις κερκίδες και στον πίσω χώρο. 
 
Επίσης εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το σόου που μεταδίδεται σε όλο  τον κόσμο και συγκεντρώνει περίπου δύο δισεκατομμύρια τηλεθεατές απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους σε όλους τους τομείς: καθαριότητα, στήσιμο σκηνικών, εργατοτεχνίτες, εργάτες, σεκιούριτι, συνοδοί και δεκάδες άλλες ειδικότητες εργάζονται προκειμένου όλα να είναι έτοιμα στην ώρα τους. 
Η βροχή βέβαια που έπεφτε σχεδόν όλη μέρα χτες και μετά το μεσημέρι καταρρακτωδώς προκάλεσε πολλά προβλήματα, οι κάμερες δεν έδειξαν τους ιδρωμένους εργάτες οι οποίοι έτρεχαν κραδαίνοντας μακριά κοντάρια  με τα οποία επιχειρούσαν να διώχνουν τα νερά της βροχής από τις πλαστικές τέντες που είχε καλυφθεί όλο το κόκκινο χαλί, ή τους δεκάδες "βαλέδες" με μεγάλες μαύρες ομπρέλες που έδωσαν πραγματικό αγώνα να κρατήσουν το  μακιγιάζ και τις κομμώσεις των stars στη θέση τους. 

 
Οι θαυμαστές που είτε συμμετείχαν επειδή είχαν κερδίσει σε διαγωνισμούς τηλεοπτικών δικτύων από όλο τον κόσμο προβλέποντας σωστά τους περσινούς νικητές, είτε είχαν κληρωθεί από διαγωνισμούς των μεγάλων χορηγών ( ένα λαϊκό περιοδικό και μια εταιρεία καλλυντικών) έπρεπε να βρίσκονται στο σημείο ελέγχου στις 9 το πρωί. Από εκεί μετά από εξονυχιστικό έλεγχο πέρασαν στον χώρο των κερκίδων, όπου πήραν μια τσάντα με σνακς, μαξιλαράκι για τις κερκίδες, αντηλιακά ( συνήθως έχει ήλιο και θερμοκρασία πάνω από 25 βαθμούς στην Καλιφόρνια τέτοια εποχή) και το απαραίτητο αναμνηστικό t-shirt. Οι θαυμαστές, ο κόσμος δηλαδή που στηρίζει την βιομηχανία του θεάματος, είχαν στρατηγικά τοποθετηθεί απέναντι από τις κάμερες, προκειμένου να κάνουν την απαραίτητα φασαρία και να δημιουργήσουν την ατμόσφαιρα γιορτής που απαιτεί "το μεγαλύτερο τηλεοπτικού σόου" του κόσμου. Μάλιστα πριν την παρέλαση των stars οι εμψυχωτές φρόντιζαν να ενθαρρύνουν, να κατευθύνουν και να παρακινούν τους θαυμαστές προκειμένου και να περάσουν οι ατέλειωτες ώρες μέχρι να ξεκινήσει η παρέλαση των celebrities στο κόκκινο χαλί, γύρω στις 2.30 το μεσημέρι. Η παρέλασε ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5 τοπική ώρα. 

Και για να λυθεί μια παρεξήγηση το κόκκινο χαλί δεν είναι ακριβώς κόκκινο, μπορεί να μωβίζει αλλά οι πιο έμπειροι λένε ότι έτσι γράφει καλύτερα στην τηλεόραση. 
 
Όσο οι τεχνίτες όλο το πρωί επιχειρούσαν να ολοκληρώσουν τις προετοιμασίες, οι καθαριστές γυάλιζαν τα πάντα στο χώρο και το ενδιαφέρον ήταν το γεγονός ότι όλοι οι οπερατέρ, φωτογράφοι και τεχνικοί ήταν υποχρεωμένοι να προετοιμάζονται  ντυμένοι επίσημα (οι άντρες "black tie" και οι γυναίκες με τουαλέτες) ενώ  δίπλα τους τριγυρίζουν δεκάδες εργαζόμενοι με τζιν και ελβιέλες. 


 
Το κόκκινο χαλί ήταν χωρισμένο στα τρία, στην μία πλευρά οι ηθοποιοί, τραγουδιστές και σκηνοθέτες προχωρούσαν αργά δίνοντας συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα απ΄ όλον τον κόσμο, στην άλλη πλευρά από το μέρος των κερκίδων των θαυμαστών κατεβαίναν όλοι οι προσκεκλημένοι στην τελέτη, στην πλειοψηφία τους μέλη της Ακαδημίας, οι οικογένειες και οι συνεργάτες τους και επενδυτές στην κινηματογραφική βιομηχανία. 
 
Τους stars είχαν χρεωθεί συγκεκριμένοι υπάλληλοι που ήταν επιφορτισμένοι με το καθήκον της προώθησής τους στην αίθουσα, ενώ μαζί τους ήταν ο μάνατζερ ή ο εκπρόσωπος τύπου του καθενός που κατευθύνει τον σταρ στα τηλεοπτικά δίκτυα και την σειρά με την οποία θα εμφανιστούν. Οι σταρ περίμεναν στη σειρά τους προκειμένου να δώσουν συνεντεύξεις, αν και αυτοί που έχουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας είναι κυρίως οι υποψήφιοι και όσοι έχον επιλεγεί για παρουσιαστές κάποιου βραβείου.
 
Η φετινή χρονιά δεν είχε τρομερή λάμψη αφού απουσίαζαν από την τελετή πολύ βαριά ονόματα όπως ο Τζωρτ Κλούνει, Αντζελίνα Τζολί και Μπρατ Πιτ, Τζούλια Ρόμπερτς και παλιές δόξες, όπως ο Αλ Πατσίνο, ο Ρομπερτ Ντε Νίρο ή ο Ντάστιν Χόφμαν. Από την παλιά φουρνιά ο Κλιντ Ιστγουντ, ο Ρόμπερτ Ντυβάλ περπάτησαν με σεμνότητα στο κόκκινο χαλί, χωρίς δηλώσεις και συνεντεύξεις. Την ίδια γραμμή τήρησαν και οι Κέιτ Μπλάνσετ ( από τις κομψές παρουσίες), ο Μαρκ Ραφάλο και ο Μπράντλει Κούπερ που πέρασαν "σφαίρα" από την μεσαία γραμμή για τους σταρ που ήθελαν να μπουν χωρίς περισπασμούς. 


 
Εντυπωσιακή η παρουσία στο κόκκινο χαλί της  Νικόλ Κίντμαν, που έδειχνε πολύ κομψή αλλά και προσιτή σε όλους, η Εμμα Στόουν, η Ριζ Γουιδερσπουν, η Ροζαμουντ Πάικ κέρδισαν πολύ χειροκρότημα. Μεγάλο κοινό μοιάζει να έχει ο Εντουαρντ Νόρτον, ενώ δημοφιλείς αποδείχτηκαν οι νικητές της βραδιά: Τζ. Κ. Σιμονς και Εντι Ρεντμέϊν, όπως και η Πατρίσια Αρκέτ με την Τζούλιαν Μουρ, όπως και άλλοι υποψήφιοι σαν την Ροζαμουντ Πάϊκ, την  εγκυμονούσα Κίρα Νάϊτλι, τον Μάϊκλ Κίτον. 

Εξαιρετικά δημοφιλής, απλή, χαλαρή η βετεράνος σε βραβεύσεις  Μέριλ Στριπ πλησίασε και χαιρέτισε με υπομονή τους φαν που την αποθέωσαν. Η Λέϊντι Γκάγκα. η Τζένιφερ Λόπεζ, Τζένιφερ Χαντσον και ο Τζον Λέτζεντ φρόντισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.  

 
Κλείνοντας να πούμε ότι εξαιρετικά δημοφιλής και συμπαθής στο αμερικανικό κοινό ήταν ο παρουσιαστής Νηλ Πάτρικ Χάρις που γνώρισε την αποθέωση περνώντας νωρίς – νωρίς από το κόκκινο χαλί. 
 
Την τιμητική τους είχαν πολλά τηλεοπτικά πρόσωπα όπως η Αμέρικα Φεράρα, η Κέρι Γουάινγκτον και Αννα Φάρις, ενώ η νέα γενιά ηθοποιών υπερεκπροσωπήθηκαν με πιο δημοφιλείς τους Κρις Πάϊν, Κρις Εβανς και Τζέσσικα Τζάστεϊν.
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 07:36