search
ΣΑΒΒΑΤΟ 15.06.2024 21:15
MENU CLOSE

«Ο Αγών μου» θα ξανατυπωθεί για πρώτη φορά στη Γερμανία μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

25.02.2015 12:17
«Ο Αγών μου» θα ξανατυπωθεί για πρώτη φορά στη Γερμανία μετά το τέλος του Β\

Για πρώτη φορά μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αντίγραφα της αυτοβιογραφίας του Αδόλφου Χίτλερ «Ο Αγών μου» θα τοποθετηθούν στις προθήκες των βιβλιοπωλείων σε ολόκληρη τη Γερμανία.

 
Για πρώτη φορά μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και το θάνατο του ηγέτη των Ναζί, αντίγραφα της αυτοβιογραφίας του Αδόλφου Χίτλερ «Ο Αγών μου» θα τοποθετηθούν στις προθήκες των βιβλιοπωλείων σε ολόκληρη τη Γερμανία.

Η νέα έκδοση θα παρουσιαστεί ως ένα ιστορικό ντοκουμέντο με σχόλια, αναλύσεις και κριτική.
 
Η απαγόρευση της επανέκδοσης του βιβλίου ισχύει από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στο κράτος της Βαυαρίας «κρατείται» το γερμανικό αντίγραφο από τότε, αλλά όπως αναφέρει πηγή στην εφημερίδα Washington Post η απαγόρευση λήγει το Δεκέμβριο.

Η νέα έκδοση την οποία χρηματοδοτεί το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ιστορίας θα αποτελείται από έναν τόμο 2.000 σελίδων με κριτικές και αναλύσεις.
Το Ινστιτούτο αναφέρει πως «Ο Αγών μου» είναι ένα σημαντικό ιστορικό και εκπαιδευτικό εργαλείο.
 
Ωστόσο πολλοί αντίπαλοι, εκ των οποίων αρκετοί  που επιβίωσαν του Ολοκαυτώματος, είναι εξοργισμένοι με την επανέκδοση, που πολλοί τη βλέπουν σαν μια «φρέσκια φωνή» σε έναν αδίστακτο  και διαταραγμένο δικτάτορα, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το θάνατο πάνω από 11 εκατομμύρια ανθρώπων.
 
«Αυτό το βιβλίο είναι η χειρότερη αντισημιτική φυλλάδα και ένας οδηγός για το Ολοκαύτωμα », είπε η Charlotte Knobloch, επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας στο Μόναχο.
 
Αν και η αναδημοσίευση του βιβλίου έχει απαγορευθεί στη Γερμανία, αντίτυπα του «Ο Αγών μου» είναι ευρέως διαθέσιμα στο διαδίκτυο και σε πολλές άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Καναδά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15.06.2024 21:14