search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:29
MENU CLOSE

Παυλίνα Βουλγαράκη: «Στις κακοτοπιές κατορθώνω να βρίσκω την ομορφιά» (Video & Photos)

24.03.2015 14:10
Παυλίνα Βουλγαράκη: «Στις κακοτοπιές κατορθώνω να βρίσκω την ομορφιά» (Video & Photos)           - Media

Η Παυλίνα Βουλγαράκη στα 24 έχει μια καλή πορεία που δείχνει ότι ήρθε για να μείνει, ότι δουλεύει, ότι ψάχνεται.  

 

                   Μιλώντας μαζί της, από τη μία διαπιστώνεις ότι ακούς ένα νέο κορίτσι που είναι έτοιμο να παραδοθεί στη μουσική και να παρασυρθεί από ό, τι επιφυλάσσουν οι περιπέτειες μέσα στην τέχνη. Από την άλλη όμως, την αμέσως επόμενη στιγμή, συνειδητοποιείς ότι ναι μεν έχει πάθος και έχει πάρει φόρα, αλλά κρατάει τα πόδια της πολύ γερά στο έδαφος. Παθιασμένη, αλλά γειωμένη, ονειροπόλα, αλλά ρεαλίστρια.  Μέρος της γοητείας της έγκειται και στις αντιφάσεις της. Ακόμα πάνω στη σκηνή είναι «ψαρωμένη» και όχι τόσο επικοινωνιακή, όπως λέει η ίδια. Κι αυτό όμως, δεν την αγχώνει. Όλα θα βρούνε τον δρόμο τους σιγά-σιγά…

                     Η «υγιής» σχέση της Παυλίνας Βουλγαράκη με τη μουσική φαίνεται από το πώς την περιγράφει η ίδια: «δε θα πω κάτι φαντασμαγορικό. Ούτε θα πω ότι  είναι ο έρωτας μου. Δεν ξυπνάω και ρίχνω κορώνες. Η σχέση μου με τη μουσική είναι απόλυτα φυσική», λέει η Παυλίνα Βουλγαράκη. Και τι σημαίνει αυτό; Ό,τι ζει μέσα στη μουσική. Η καθημερινότητα της είναι η μουσική. Οι στιγμές της έχουν μουσική. Κάθε μέρα γράφει στίχους, ψάχνει τραγούδια, «ξεσκονίζει» δίσκους. Είναι το σύμπαν της, το σκηνικό της ζωής της. Αλλά έχει και την δύναμη να λέει «αν δεν ασχοληθώ με τη μουσική δε θα χαλάσει κι ο κόσμος».

                      Η Παυλίνα Βουλγαράκη στα 24 έχει μια καλή πορεία που δείχνει ότι ήρθε για να μείνει, ότι δουλεύει, ότι ψάχνεται.  Φέτος εμφανίστηκε στο πλευρό του Μανώλη Μητσιά, του Μπάμπη Στόκα και της Φωτεινής Βελεσιώτου, στο Γυάλινο Μουσικό θέατρο, ενώ έχει μπροστά της δύο live με την μπάντα της τις Παρασκευές 27/3 και 3/4 στο White Rabbit στα Εξάρχεια. Η πρώτη δισκογραφική δουλειά, «Λαβύρινθοι» που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες, την έχει βάλει στο επίκεντρο των πολλά υποσχόμενων νέων αφίξεων στη μουσική σκηνή.

                   Το να γίνει τραγουδοποιός δεν ήταν το παιδικό της όνειρο. Παρότι μεγάλωσε σε ένα σπίτι με πολλές και ετερόκλητες μουσικές. «Ο καθένας άκουγε τα δικά του. Μπορεί να έπαιζαν ταυτόχρονα Μποτσέλι, Μητροπάνο, Μπομπ Μάρλεΐ, Μάιλι Σάιρους…», λέει και γελάει. Ίσως πάντως, το «μικρόβιο» να της μπολιάστηκε στον τόπο καταγωγής της, στην Κρήτη, στα γλέντια που έστηναν με τους συγγενείς της. «Οι περισσότεροι συγγενείς είναι γιατροί και μουσικοί. Θείοι και ξαδέρφια όλοι παίζουν μουσική. Μπορούν ξαφνικά να βγάλουν από την τσάντα τους έναν μπαγλαμά», λέει και θυμάται τα παιδικά καλοκαίρια στην Κρήτη.

                 Όταν αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι, οι γονείς της ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτικοί. «Δεν μου έφεραν αντιρρήσεις. Έχω ακούσει από άλλους φίλους μου ακραίες αντιδράσεις. Φυσικά ανησυχούν, αλλά μέχρι εκεί. Γενικά, οι γονείς μου ήταν πολύ φιλελεύθεροι. Μας έκαναν πάντοτε να αισθανόμαστε ανεξάρτητοι, μας εμπιστεύονταν και δεν μπλέκονταν στα πόδια μας», εξηγεί.

                  Το γεγονός ότι ο πατέρας της, Γιώργος Βουλγαράκης, υπήρξε για πολλά χρόνια στην πρώτη γραμμή της πολιτικής επικαιρότητας και διετέλεσε υπουργός είχε και τα απρόοπτα του, αλλά η νεαρή τραγουδοποιός επέλεξε να κλείσει τα αυτιά της στις σειρήνες.  «Έχει τύχει να μου κάνουν σχόλια για τον πατέρα μου ή να μου πούνε πές του να πρόσεξει εκείνο, κτλ. Στην αρχή φοβόμουν το όνομα μου, αλλά γρήγορα αποφάσισα να μην ασχοληθώ άλλο», λέει.

                   Με σπουδές Ψυχολογίας, η Παυλίνα Βουλγαράκη, μοιάζει να έχει έναν στέρεο χαρακτήρα. «Θα έβρισκα την χαρά σε ο,τιδήποτε κι αν διάλεγα να ασχοληθώ», λέει. Και αμέσως προσθέτει ότι «στις κακοτοπιές κατορθώνω και βρίσκω την ομορφιά».

                Στον τομέα της πάντως, την μουσική ψάχνει τον δρόμο της. «Καμιά φορά νοιώθω ότι τα live μου είναι αχταρμάς», λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια. Έχει όμως, οριοθετήσει το «χωράφι» της. «Δεν θα πω ποπ ή σύγχρονα λαΐκά. Όχι ότι δεν μου αρέσουν, αλλά δεν με εκφράζουν. Μου αρέσουν οι μπαλάντες, το ρόκ. Προτιμώ αυτό που λέμε έντεχνο, αλλά βάζοντας τον όρο σε πολλά εισαγωγικά…».

Info:  Παρασκευές 27/3 και 3/4 στο White Rabbit στα Εξάρχεια. Ώρα έναρξης: 22.30μμ. Τιμή εισιτηρίων: 10 ευρώ με μπύρα ή κρασί. 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24