ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 21:54
MENU CLOSE

Τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου για τις 27-03-2015

27.03.2015 08:08

Τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου αναλυτικά.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Πως θα δοθούν και πότε αυξήσεις και αναδρομικά»

Η εφημερίδα γράφει ότι «την κοινή υπουργική απόφαση για την αποκατάσταση στο 100% των μισθών και των συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας φέρνει σήμερα στο φως κατά αποκλειστικότητα η «δημοκρατία»».

ΕΘΝΟΣ: «Ανατροπές στις φορολογικές δηλώσεις»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «μεγάλες αλλαγές για προστατευόμενα και ανήλικα τέκνα, τεκμήρια διαβίωσης και προκαταβολή φόρου φέρνουν οι φετινές φορολογικές δηλώσεις, που κρύβουν παγίδες έξτρα φόρων. Οι δηλώσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου και ο φόρος θα πληρωθεί σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Ερημίτης: Πείτε «όχι» στην «αντίχριστη» κάρτα του πολίτη»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «σήμερα το βράδυ γεμίστε τις εκκλησιές και ψάλλετε τον Ακάθιστο Υμνο. Ενας ύμνος προς την Παναγία, που προκαλεί ρίγη αληθινής συγκίνησης και πνευματικής ανάστασης στους πιστούς. Γεμίστε τις ψυχές και τις καρδιές σας με Πίστη και Δύναμη. Η δοκιμασία που καταφθάνει για τον Ελληνισμό τεράστια: Τσιπάρισμα, εισβολή λαθρομεταναστών, αφόρητη τουρκική επιθετικότητα, οικονομικός γκρεμός».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Εκκαθαριστικά-σοκ για αγρότες, μικρομεσαίους, φοιτητές»

Η εφημερίδα γράφει ότι «παγίδες υπερφορολόγησης για περίπου ένα εκατομμύριο αγρότες, μικρομεσαίους επαγγελματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων κρύβει ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος ο οποίος εφαρμόζεται πλήρως από το τρέχον έτος».

ΕΣΤΙΑ: «Αδιανόητο το δυστύχημα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «τα όσα απεκάλυψε χθες ο Γάλλος εισαγγελέας, για τον τρόπο με τον οποίο κυριολεκτικώς «οδηγήθηκε στα βράχια» το αεροπλάνο της εταιρείας Germanwings, αναδεικνύουν ένα τεράστιο κενό στην ασφάλεια των πτήσεων, το οποίο τουλάχιστον από τους Γερμανούς δεν θα ανεμένετο».

Η ΑΥΓΗ: «Λεφτά υπάρχουν!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «στα 500 εκατ. τα έσοδα από τη ρύθμιση εξπρές για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, που λήγει σήμερα. Συμφωνία Ελλάδας – Ελβετίας για «απτά αποτελέσματα» μέχρι τον Ιούνιο από τις «χρυσές» τραπεζικές καταθέσεις».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ομολογεί αλλά δεν παραιτείται. Η επικεφαλής του ΤΧΣ παραδέχεται ότι έκανε «λάθος» 1,2 δισ.»

Η εφημερίδα γράφει ότι «έκθετη η Αναστασία Σακελλαρίου, αφού με δική της υπαιτιότητα η χώρα απώλεσε -σε μια δύσκολη στιγμή για την οικονομία και τον προϋπολογισμό- έσοδα 1,2 δισ. ευρώ, που περίσσεψαν από τη «διάσωση» των τραπεζών και επιστράφηκαν από λάθος στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Ένα ποσό που ανήκει στην Ελλάδα και τώρα διεκδικεί να το πάρει πίσω».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ο πιλότος τους οδήγησε στον θάνατο»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «άφωνη η διεθνής κοινή γνώμη παρακολουθεί την αιφνιδιαστική τροπή που έλαβε χθες το αεροπορικό δυστύχημα τις Γαλλικές Αλπεις: ο 28χρονος Γερμανός συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτζ φέρεται πως κλείδωσε έξω από το κόκπιτ τον κυβερνήτη του αεροσκάφους της Germanwings και το οδήγησε σε εσκεμμένη συντριβή, παρασύροντας στον θάνατο τους υπόλοιπους 149 επιβάτες».

Ο ΛΟΓΟΣ: «Συντάξεις πείνας για το 44,8% των συνταξιούχων»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «το 60% των συνταξιούχων λαμβάνει αποδοχές μέχρι 800 ευρώ, τόνισε ο Δ. Στρατούλης με αφορμή τη δημοσιοποίηση της έκθεσης Ηλιος».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Χρειάζεται ετοιμότητα για την απόκρουση της «νέας λίστας» μέτρων»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να ενημερώσει άμεσα το λαό για τις συζητήσεις της με τους εταίρους και ποιες μεταρρυθμίσεις δεσμεύεται να προωθήσει. Να φέρει, επίσης, τη συμφωνία που υπέγραψε στη Βουλή».

ΤΑ ΝΕΑ: «Το μαρτύριο της λίστας»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «το μαρτύριο της συγκρότησης της λίστας των μέτρων που θα ξεκλειδώσουν τη χρηματοδότηση ταλαιπωρεί την κυβέρνηση, η οποία επιδιώκει να ισορροπήσει ανάμεσα στην τήρηση των συμπεφωνημένων με τους δανειστές και τις μεταρρυθμίσεις που θα δίνουν ανάσες στην οικονομία και στην ελληνική κοινωνία».

Kontranews: «Ο ανακριτής καλεί Γιωργάκη για τη δολοφονική απόπειρα εναντίον Καραμανλή»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «από τα ανακριτικά γραφεία θα παρελάσει σύντομα και ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να καταθέσει ό,τι γνωρίζει για το σχέδιο ΠΥΘΙΑ και την απόπειρα δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Οι αλλαγές σε ΦΠΑ και φόρο ακινήτων»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «τα σενάρια με τις ανατροπές στο καθεστώς του ΦΠΑ και του φόρου ακινήτων σβήνουν – γράφουν στο οικονομικό επιτελείο, το οποίο βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή» με το Μέγαρο Μαξίμου».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Σήμα κινδύνου για τις μμε»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας αποτυπώνει έρευνα του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, που παρουσιάστηκε χθες».

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 21:54
Exit mobile version