ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 23:28
MENU CLOSE

BBC: Μπορεί η Κίνα να χρηματοδοτήσει την Ελλάδα;

06.04.2015 06:05

Η Ελλάδα γράφει το BBC ίσως αναγκαστεί να προχωρήσει σε λύσεις δανεισμού από άλλες πηγές, όπως η Κίνα ή η Ρωσία εάν δεν βρεθεί λύση με την Ευρώπη. 

Κρίσιμες διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές της, αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC, καθώς η Ελλάδα αυτή την εβδομάδα έχει να αποπληρώσει δόση δανείου προς το ΔΝΤ, αλλά ξεμένει από ρευστό. Μπορεί η Ελλάδα να ελπίζει σε οικονομική βοήθεια από την Ευρώπη ή θα πρέπει να απευθυνθεί για οικονομική βοήθεια στην Κίνα;   

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, βρέθηκε στην Κίνα λέει το BBC και προσθέτει ότι το Πεκίνο έστειλε μήνυμα ότι θα αγοράσει περισσότερα ομόλογα της ελληνικής κυβέρνησης.

Σε ρεπορτάζ του ο John Sudworth από την Κίνα, υποστηρίζει ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι καλές, ήδη ο Αλέξης Τσίπρας έχει προσκληθεί να επισκεφθεί τη χώρα κάποια στιγμή μέσα στο 2015. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία η Κίνα θέλει να επενδύσει, ήδη η επένδυση στον Πειραιά αγγίζει τα 4 δισς. ευρώ λέει ο δημοσιογράφος και οι Κινέζοι θέλουν να ενισχύσουν την επένδυσή τους στο ελληνικό λιμάνι. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο υπάρχουν σκέψεις, οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται ότι η Κίνα μπορεί να στηρίξει οικονομικά την Ελλάδα, αν και ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν είναι μία εύκολη υπόθεση και δεν μοιάζει πολύ πιθανή.

Η Ελλάδα συμπληρώνει ο δημοσιογράφος ίσως αναγκαστεί να προχωρήσει σε λύσεις δανεισμού από άλλες πηγές, όπως η Κίνα ή η Ρωσία εάν δεν βρεθεί λύση με την Ευρώπη. Κανείς στον κόσμο δεν θα επιθυμούσε η Ελλάδα να χρεοκοπήσει και πολύ περισσότερο η Κίνα καταλήγει ο δημοσιογράφος.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 23:20
Exit mobile version