ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:45
MENU CLOSE

To OpenDemocracy "χαρτογραφεί" τις φιλορωσικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ

08.04.2015 07:09

Στην προσέγγιση της Ρωσίας από τη νέα ελληνική κυβέρνηση αναφέρεται ο ιστότοπος openDemocracy, χαρτογραφώντας τις «φιλορωσικές» συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

«Συνιστώσες όπως η Αριστερή πλατφόρμα και άλλες», γράφει το openDemocracy, «με κομμουνιστικό παρελθόν, όπως η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) τείνουν να εκφράζουν συχνά τα ρωσόφιλα συναισθήματά τους, με φόντο τον ευρωσκεπτικισμό και την αντίθεσή τους στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

Επιπλέον, η λεγόμενη ‘’πατριωτική Αριστερά’’ έχει μετακινηθεί σύσσωμη στον ΣΥΡΙΖΑ από άλλα κόμματα, όπως το ‘’παλιό’’ ΠΑΣΟΚ, το ΔΗΚΚΙ και κάποιους αποχωρήσαντες από το ΚΚΕ). Η συμμετοχή της πατριωτικής Αριστεράς στον ΣΥΡΙΖΑ μεταφράζεται σε εθνικιστικές θέσεις και., κατ΄ επέκταση, ρωσοφιλία.»

Το openDemocracy αναφέρεται και στον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, σημειώνοντας πως «ο επικεφαλής του κόμματος και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ζητά η Ελλάδα να δανειστεί χρήματα από τη Ρωσία για να αποπληρώσει το χρέος της.

Εκτός από το να τονίζει τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ της Ελλάδας και της ορθόδοξης Ρωσίας, ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ αντιμετωπίζει τη Ρωσία ως πιο αξιόπιστο οικονομικό και πολιτικό εταίρο από την ‘’ηγεμονική και διεφθαρμένη Γερμανία’’».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:44
Exit mobile version