ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:20
MENU CLOSE

Κουλουράκια λαδιού με κρασί

27.04.2015 13:07

Κουλουράκια με μια φίνα γεύση που δίνει το κρασί και που ποτέ, κανείς δεν σταματάει στο ένα!

Κουλουράκια με μια φίνα γεύση που δίνει το κρασί και που ποτέ, κανείς δεν σταματάει στο ένα!

 

2 ½ ποτήρια λάδι ελαφρύ

1 ½ ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκαλιού

½ ποτήρι άσπρο κρασί

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 φακελάκι αμμωνία

1 κ.γ. κανέλλα τριμμένη

¼ του ποτηριού σιμιγδάλι ψηλό

2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Σουσάμι για πασπάλισμα

 

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη πολύ καλά. Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού και μέσα ρίχνουμε την αμμωνία. Αυτό, καλό είναι να το κάνουμε πάνω απ’ τον κάδο του μίξερ, γιατί θα αφρίσει. Το ρίχνουμε στον κάδο και προσθέτουμε και το κρασί, την κανέλλα και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή κι εύπλαστη ζύμη.

Πλάθουμε τα κουλουράκια, τα στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στις αντιστάσεις, για περίπου 20 λεπτά.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:13
Exit mobile version