Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Με άνοδο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά με μοχλό το ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές.
Με άνοδο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά με μοχλό το ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές.
Η απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες κατά 1,1 δισ. ευρώ, στα 80 δισ. ευρώ και να μην αυξήσει το «κούρεμα» των ενεχύρων που δίνουν οι ελληνικές τράπεζες, για να αντλούν ρευστότητα, επέδρασε θετικά στην αγορά.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 829,10 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,37%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 830,26 μονάδες (+ 1,51%) και κατώτερη τιμή στις 811,62 μονάδες (-0,77%).
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 68,96 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,50%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε, επίσης, σε ποσοστό 1,50%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Πειραιώς (+8,17%), του ΟΛΠ (+5,72%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+3,98%), της Folli Follie (+3,72%), της Eurobank (+3,70%), της ΕΧΑΕ (+3,37%), της Ελλάκτωρ (+2,76%), του ΟΤΕ (+2,76%), της Viohalco (+2,53%) και της Μυτιληναίος (+2,46%).
Αντιθέτως, πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Coca Cola HBC (-1,43%) της ΕΥΔΑΠ (-1,36%), της Grivalia Properties (-0,38%) και της ΔΕΗ (-0,18%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης (+8,95%), του Εμπορίου (+3,68%) των Τραπεζών (+3,29%) και των Τηλεπικοινωνιών (+2.76%).
Αντιθέτως, απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τροφίμων (-1,41%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-0,21%).
Ανοδικά κινήθηκαν 69 μετοχές, 39 πτωτικά και 18 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Logismos+29,89%, Τηλέτυπος+19,30%, ΝΕΛ+17,86%, Γαλαξίδι+13,64% και Εκτέρ+10,00%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Προοδευτική -19,57%, Μοχλός-16,98%, Γ. Ε. Δημητρίου -15,00%, Πήγασος-14,29% και ΑΕΓΕΚ-12,50%.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.