ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 15:14
MENU CLOSE

Κέικ Πορτοκαλόπιτα

22.06.2015 09:36

Το αφράτο και αγαπημένο μας κέικ με τη σιροπιαστή γλύκα μιας πορτοκαλόπιτας, αποτελούν έναν εξαιρετικό συνδυασμό.

Το αφράτο και αγαπημένο μας κέικ με τη σιροπιαστή γλύκα μιας πορτοκαλόπιτας, αποτελούν έναν εξαιρετικό συνδυασμό.

1 κούπα τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κούπα τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

1 κούπα τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό

1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ

1 βανίλια σε σκόνη

2 αυγά

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1 κούπα τσαγιού ζάχαρη

1 κούπα τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό

1/2 κούπα τσαγιού καλαμποκέλαιο

1/2 κούπα τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

 

Για το σιρόπι:

2 κούπες χυμό πορτοκαλιού

1 ½  κούπα τσαγιού νερό

2 ½  κούπες τσαγιού ζάχαρη

1 ξυλάκι κανέλας

Βράζουμε για 10 λεπτά όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C, στις αντιστάσεις.

Βάζουμε σε μπόλ  τα 2 σιμιγδάλια, το μπέκιν, την βανίλια και το ξύσμα και τα ανακατεύουμε.

Στο μίξερ ανακατεύουμε τα αυγά ,την ζάχαρη, το γιαούρτι, τον χυμό πορτοκαλιού και το λάδι. Προσθέτουμε το μείγμα με τα 2 σιμιγδάλια και το αλεύρι ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθούν όλα μαζί.

Σε λαδωμένο ταψάκι αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε περίπου 50 λεπτά  να ροδοκοκκινίσει.

Το αφήνουμε για 10 λεπτά αφού το ξεφουρνίσουμε το κόβουμε σε κομμάτια και το σιροπιάζουμε προσεκτικά με μία κουτάλα το σιρόπι θα το πιεί σιγά σιγά.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 15:06
Exit mobile version