search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 23:28
MENU CLOSE

Καμίνης- Μπουτάρης, κίνημα υπέρ του ΝΑΙ

29.06.2015 11:10
Καμίνης- Μπουτάρης, κίνημα υπέρ του ΝΑΙ  - Media

Ηγετικό ρόλο σε κίνημα υπέρ του ΝΑΙ, αναλαμβάνουν από κοινού, οι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Οι κ. Καμίνης και Μπουτάρης αναλαμβάνουν πρωτοβουλία μαζί με άλλες προσωπικότητες από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, το χώρο των τεχνών, της εκπαίδευσης, των επιστημών, υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρώπη και το Ευρώ. 

Θα συγκροτηθεί μάλιστα και επιτροπή που στόχο θα έχει να εξηγήσει στον κόσμο πόσο καταστροφικές συνέπειες θα είχε για τη χώρα η έξοδος απο το ευρώ και η επιστροφή στη δραχμή. 

Ο Δήμαρχος της Αθήνας κ. Καμίνης ήταν χαρακτηριστικός, σε τηελοπτική εκπομπή που μίλησε το πρωί: «Είμαστε εμείς, οι οποίοι θέλουμε να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Γιατί μη γελιόμαστε, το δημοψήφισμα ουσιαστικά αυτό το αντικείμενο έχει. Και δεν μπορεί να έχει άλλο, γιατί το έγγραφο για το οποίο υποτίθεται ότι συζητάμε και επί του οποίου θα διαξαχθεί το δημοψήφισμα, ουσιαστικά δεν υπάρχει. Νομικώς δεν υφίσταται. Και βεβαίως μιλάμε για ένα δημοψήφισμα το οποίο είναι ντροπή για το δημοκρατικό πολίτευμα. Είναι ντροπή. Ο λαός φυσικά και αποφαίνεται.»

Και συνέχισε: «Το ζήτημα όμως είναι κάτω από ποιες συνθήκες. Υπό το κράτος ενός φόβου και ενός πανικού. Είναι δυνατόν να πάμε να αποφασίζουμε για τις επόμενες δεκαετίες της χώρας με τον κόσμο να τρέχει στα ΑΤΜ, στα σούπερ μάρκετ και τα βενζινάδικα; Η κυβέρνηση,  έχει εξηγήσει στον κόσμο τι σημαίνει το “ΟΧΙ”, το οποίο μας ζητάει να ψηφίζουμε; Αν πάμε στο “ΟΧΙ”, το οποίο σημαίνει ρήξη με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, θα ανοίξουν την επόμενη Δευτέρα οι τράπεζες; Αυτό δεν το λέω για να μεγιστοποιήσουμε το φόβο των ανθρώπων αλλά είναι για να πούμε ότι πάμε σε ένα δημοψήφισμα κάτω από συνθήκες, που το επαναλαμβάνω, είναι ντροπή για τη δημοκρατία.»

Ο Δήμαρχος της Αθήνας κάλεσε μάλιστα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλο να αναλάβει πρωτοβουλία προς κάθε κατεύθυνση και να καλέσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να συζητήσουν. ««είναι δυνατόν να πηγαίνει η χώρα αυτή τη στιγμή στο γκρεμό και να μην μπορεί να μιλήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρωθυπουργό;»

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 23:28