search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 23:43
MENU CLOSE

LIVE η συζήτηση της κυβερνητικής πρότασης για συμφωνία στην επιτροπή της Βουλής

10.07.2015 13:07
LIVE η συζήτηση της κυβερνητικής πρότασης για συμφωνία στην επιτροπή της Βουλής - Media

Παρακολουθείστε ζωντανά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής επί της πρότασης της κυβέρνησης για συμφωνία με τους δανειστές.

Παρακολουθείστε ζωντανά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής επί της πρότασης της κυβέρνησης για συμφωνία με τους δανειστές.

Την διαδικασία άνοιξε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος στην σύντομη τοποθέτηση του εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση επέλεξε την συγκεκριμένη κοινοβουλευτική οδό. «Έστειλα την επιστολή στον ESM, τον κ. Ντάισελμπλουμ και τον κ. Ρέγκλινγκ και από αυτή τη διαδικασία μας ζητήθηκε μια λίστα με προαπαιτούμενα. Στην ουσία μας το ζητούν κάποια κοινοβούλια», ήταν η εξήγηση του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος ζήτησε κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή να τοποθετηθούν μόνο οι εισηγητές προκειμένου «να έχουμε το μέγιστο χρόνο για τη συζήτηση στην ολομέλεια», στέλνοντας με αυτο τον τρόπο ωστόσο και το «μήνυμα» εκ μέρους της κυβέρνησης για το σφικτό του χρονοδιαγράμματος που επιθυμεί να τηρηθεί.  

Εκ μέρους κυβερνητικού στρατοπέδου ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας συμφώνησε με την πρόταση του υπουργού που ήταν να μιλήσουν μόνο οι εισηγητές των κομμάτων ενώ και ο εισηγητής του Ποταμιού Κωνσταντίνος Μπαργιώτας συμφώνησε με την διαδικασία, καλώντας το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να ανταποκριθούν στην κρισιμότητα των στιγμών και λέγοντας ότι δεν έχει σημασία ποιος ζήτησε τι.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από την πλευρά της ΝΔ επεσήμανε ότι «σήμερα ζητά η κυβέρνηση εξουσιοδότηση που έχει, καθώς απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Ολομέλειας. Ζητά εξουσιοδότηση να υπογράψει συμφωνία που έχει ως δικαίωμα να υπογράψει από το Σύνταγμα. Ζητά εξουσιοδότηση να διαπραγματευτεί που έχει δικαίωμα συνταγματικά» και ρώτησε τον παριστάμενο υπουργό: «Ζήτησε κανένας από το εξωτερικό μια επιπλέον εξουσιοδότηση από την Βουλή των Ελλήνων;». Και συμπλήρωσε λέγοντας ο «γαλάζιος» βουλευτής ότι «θέλω να ξέρω πριν τοποθετηθούμε».

Εκ μέρους του ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης κατέγραψε τη διαφωνία του Περισσού ως προς τη διαδικασία που επέλεξε η κυβέρνηση. «Δεν καταγγέλλουμε το νέο μνημόνιο αλλά καλούμε τον λαό σε νέα αντίσταση», όπως είπε.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Κουτσούκος σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει τη δεδηλωμένη, την ερμηνεία του δημοψηφίσματος και φέρει την συμφωνία των πολιτικών αρχηγών.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε μια κοφτή τοποθετήση του αρνήθηκε ότι η εξουσιοδότηση ζητήθηκε από το εξωτερικό. «Ποτέ δεν είπα ότι μας ζητήθηκε. Εγώ το ζητώ. Η κυβέρνηση το ζητά», είπε.

Σύντομη παρέμβαση έκανε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών του ζήτησε να απαλείψει από την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου φράσεις οι οποίες «προσβάλλουν τις προηγούμενες κυβερνήσεις» εφόσον δεν ζητήθηκε από το εξωτερικό η εξουσιοδότηση. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 23:39