search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.10.2025 22:17
MENU CLOSE

Το ISIS μαστίγωσε, σταύρωσε και κρέμασε 94 ανθρώπους επειδή δεν τηρούσαν το Ραμαζάνι

16.07.2015 17:35
Το ISIS μαστίγωσε, σταύρωσε και κρέμασε 94 ανθρώπους επειδή δεν τηρούσαν το Ραμαζάνι - Media

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος υπέβαλαν σε βασανιστήρια τουλάχιστον 94 ανθρώπους, περιλαμβανομένων και 5 εφήβων, με την κατηγορία ότι δεν τήρησαν την νηστεία του Ραμαζανιού, ανέφερε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος υπέβαλαν σε βασανιστήρια τουλάχιστον 94 ανθρώπους, περιλαμβανομένων και 5 εφήβων, με την κατηγορία ότι δεν τήρησαν την νηστεία του Ραμαζανιού, ανέφερε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα θύματα μαστιγώθηκαν, κρεμάστηκαν από τα χέρια τους, ή τους έβαλαν σε μεταλλικά κλουβιά, σε περιστατικά που καταγράφηκαν από την έναρξη του Ραμαζανιού τον περασμένο μήνα.

Όλα τα θύματα επέζησαν των βασανιστηρίων που πραγματοποιήθηκαν στις επαρχίες Ράκα, Χαλέπι και Ντέιρ αλ Ζορ που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος, ανέφερε το Παρατηρητήριο, επικαλούμενο πηγές του από το δίκτυο επαφών που διατηρεί στο έδαφος των περιοχών.

Οι πέντε έφηβοι ήταν ηλικίας από 13 έως 16 ετών. Έναν από τους νεαρούς τον έβαλαν σε ένα μεταλλικό κουτί και άλλους τέσσερις τους σταύρωσαν, δήλωσε ο ιδρυτής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντουλραχμάν.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Shaam News της αντιπολίτευσης ανήρτησε την προηγούμενη εβδομάδα μια φωτογραφία στο λογαριασμό που διατηρεί στο facebook που δείχνει ένα αγόρι κρεμασμένο από τα χέρια του με μια πινακίδα να κρέμεται από το λαιμό του να γράφει «Δεν τήρησε την νηστεία χωρίς να έχει δικαιολογία με βάση τη Σαρία».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.10.2025 22:15