ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:01
MENU CLOSE

Γαρίδες σαγανάκι στο φούρνο

03.09.2015 12:52

Παρότι βρισκόμαστε στα τέλη του καλοκαιριού, επιμένουμε να κρατήσουμε για λίγο ακόμη τις θαλασσινές μυρωδιές φτιάχνοντας γαρίδες σαγανάκι είτε ως μεζέ είτε ως κύριο πιάτο, απαραιτήτως με καλή παρέα και ουζάκι.

Παρότι βρισκόμαστε στα τέλη του καλοκαιριού, επιμένουμε να κρατήσουμε για λίγο ακόμη τις θαλασσινές μυρωδιές φτιάχνοντας γαρίδες σαγανάκι είτε ως μεζέ είτε ως κύριο πιάτο, απαραιτήτως με καλή παρέα και ουζάκι.

8 γαρίδες
150 γραμμάρια φέτα
½ κιλό ντομάτες ώριμες και σφιχτές ή σάλτσα ντομάτας
1 μικρό κρεμμυδάκι τριμμένο στον τρίφτη
3 κουτ σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά τριμμένη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε τις γαρίδες κρατώντας την ουρά και το κεφάλι. Σε μια κατσαρόλα ασπρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι, ρίχνουμε μέσα τη ντομάτα (αν προτιμήσουμε τις ντομάτες). Προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι ώσπου να πήξει.

Σε ένα σαγανάκι τοποθετούμε τις γαρίδες ωμές, περιχύνουμε τη σάλτσα. Κόβουμε τη φέτα σε μέτρια κομμάτια και την βάζουμε ανάμεσα στις γαρίδες.

Σε ζεστό φούρνο, στους 180 βαθμούς, ψήνουμε για 10-15 λεπτά. Οταν το βγάλουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:00
Exit mobile version