search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07.06.2024 06:26
MENU CLOSE

Οι μικροί χιμπατζήδες δεν ξεπερνούν ποτέ την απώλεια της μητέρας τους

11.11.2015 08:23
Οι μικροί χιμπατζήδες δεν ξεπερνούν ποτέ την απώλεια της μητέρας τους - Media

Μία νέα έρευνα έρχεται να δώσει νέα στοιχεία για τα συναισθήματα που αναπτύσσουν οι μακρινοί συγγενείς του ανθρώπου.

 

Μία νέα έρευνα έρχεται να δώσει νέα στοιχεία για τα συναισθήματα που αναπτύσσουν οι μακρινοί συγγενείς του ανθρώπου.

Οι χιμπατζήδες πενθούν για ολόκληρη τη ζωή τους, την απώλεια της μητέρας τους, εάν την χάσουν σε μικρή ηλικία, αποκαλύπτει μία νέα επιστημονική έρευνα.

Εάν μείνουν ορφανοί σε ηλικία μικρότερη των δύο ετών, αντιμετωπίζουν προβλήματα κοινωνικοποίησης ως ενήλικες, δείχνει η μελέτη που πραγματοποιήθηκε από Αυστριακούς και Ολλανδούς ερευνητές.

Σύμφωνα με την έρευνα η σχέση του μικρού με τη μητέρα του, το βοηθάει να αναπτύξει κοινωνικές σχέσεις με το περιβάλλον του και εάν αυτή η σχέση δεν ολοκληρωθεί μέχρι τα δύο χρόνια, τα μικρά δεν μπορούν να κοινωνικοποιηθούν. Η έρευνα έδειξε ότι εάν τα μικρά βιώσουν την τραυματική εμπειρία της απώλειας της μητέρας τους στα πρώτα χρόνια της ζωής τους, δεν το ξεπερνούν ποτέ.

Οι μητέρες έχουν πολύ στενή σχέση με τα μικρά τους και η σχέση αυτή κρατάει για αρκετά χρόνια. Αντίστοιχα είναι και τα συναισθήματα των θηλυκών που χάνουν τα μωρά τους. Σύμφωνα με την έρευνα, έχει παρατηρηθεί ότι το πένθος της μητέρας για το χαμό του παιδιού της προσεγγίζει την ανθρώπινη συμπεριφορά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07.06.2024 01:05