ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 15:35
MENU CLOSE

Κέικ Πορτοκαλιού

18.11.2015 08:37

Το κλασσικό κέικ πορτοκαλιού το φτιάχνουμε ακόμη πιο ζουμερό και αφράτο χάρη στα ολόκληρα πορτοκάλια που θα πολτοποιήσουμε και θα βάλουμε στο μείγμα.

Το κλασσικό κέικ πορτοκαλιού το φτιάχνουμε ακόμη πιο ζουμερό και αφράτο χάρη στα ολόκληρα πορτοκάλια που θα πολτοποιήσουμε και θα βάλουμε στο μείγμα.

 

2 ποτήρια ηλιέλαιο

2 ποτήρια ζάχαρη

3 πορτοκάλια πολτοποιημένα στο μούλτι (μαζί με τη φλούδα)

4 αυγά

3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

3 βανίλιες

Ζάχαρη άχνη

 

 

Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα πορτοκάλια, τις βανίλιες και τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Το ρίχνουμε σε βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με λίγο αλεύρι φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, στις αντιστάσεις για 1 ώρα.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 15:34
Exit mobile version