search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 20:45
MENU CLOSE

Από σχεδιαστής παπουτσιών στο τιμόνι της Nike – H απίστευτη ιστορία του Μαρκ Πάρκερ

29.11.2015 08:06
Από σχεδιαστής παπουτσιών στο τιμόνι της Nike – H απίστευτη ιστορία του Μαρκ Πάρκερ - Media

Ο  60χρονος Μαρκ Πάρκερ, ο οποίος κρατά τα ηνία του αμερικανικού κολοσσού Nike απο το 2006, είχε προσληφθεί αρχικά ως σχεδιαστής παπουτσιών.

 

Ο  60χρονος Μαρκ Πάρκερ, ο οποίος κρατά τα ηνία του αμερικανικού κολοσσού Nike απο το 2006, είχε προσληφθεί αρχικά ως σχεδιαστής παπουτσιών.

Ξεπερνώντας «ιερά τέρατα» της παγκόσμιας οικονομίας όπως τνο Μαρκ Ζουκερμπεργκ του Facebook (2η θέση) και τον Τιμ Κουκ της Apple (4η θέση),  ο γνωστός και για το πάθος του ως συλλέκτης πανάκριβων έργων τέχνης, Πάρκερ, αναδείχθηκε ως ο πιο ικανός επιχειρηματίας της χρονιάς απο το Fortune για το 2015. 

Ο Πάρκερ που γεννήθηκε το 1955 στην Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών, αποφοίτησε με πτυχίο στις Πολίτικες Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Πεν, προτού προσληφθεί to 1979 ως σχεδιαστής παπουτσιών στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας στο Έξετερ της Αγγλίας.

(Τα Air Jordan 3, τα παπούτσια με τις υψηλότερες πωλήσεις)

Πολύ σύντομα ο Πάρκερ αναρριχήθηκε στην ιεραρχία της Nike, κατακτώντας το τίτλο του Γενικού Διευθυντή το 1993 και αυτόν του Αντιπροέδρου το 1998. 

Από το 2006, όταν και ανέλαβε την κορυφαία θέση του ομίλου, τα κέρδη για την Nike, εκτοξεύθηκαν, με την αξία της μετοχής της εταιρείας να σημειώνει αύξηση πάνω από 500% την τελευταία δεκαετία.


(η πορεία της μετοχής της Nike την τελευταία δεκαετία)

Υπεύθυνος και για άλλες επωνυμίες του ομίλου, όπως η Converse και η Hurley, ο γνωστός και για το πάθος του ως συλλέκτης πανάκριβων έργων τέχνης, Πάρκερ, συνεχίζει να συμμετέχει στον σχεδιασμό προϊόντων της εταιρείας, με πιο γνωστά την σειρά HTM και τα Green Shoes.
 

Πηγή: iefimerida.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 20:45