ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:45
MENU CLOSE

Αφράτα πτι φουρ

01.12.2015 12:39

Δεν είμαι μόνο τα πιο γνωστά βουτήματα σε όλους, αλλά κι ένα γλυκάκι που επιδέχεται πολλές παραλλαγές με διάφορες γεύσεις.

Δεν είμαι μόνο τα πιο γνωστά βουτήματα σε όλους, αλλά κι ένα γλυκάκι που επιδέχεται πολλές παραλλαγές με διάφορες γεύσεις. Το γεμίζουμε με λογιών λογιών μαρμελάδες, σοκολάτα, ή ακόμα και κρέμα αμυγδάλου.

Βάζουμε απλώς τη φαντασία μας να δημιουργήσει.

300 γρ. αλεύρι φαρίνα

350 γρ. μαργαρίνη

100 γρ. ζάχαρη άχνη

80 γρ. κορν φλάουρ

2 βανίλιες

μισό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

 

Με το μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη με την άχνη να αφρατέψουν.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ.

Ενώνουμε τα δύο μείγματα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν καλά.

Βάζουμε μια λαδόκολλα στο ταψί μας, τοποθετούμε το μείγμα μας σε έναν κορνέ και κάνουμε ότι σχήμα μας αρέσει.

Ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς για 20-22 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν και γεμίζουμε ανα δύο με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

Εάν θέλουμε, τα γαρνίρουμε με λίγη κουβερτούρα λιωμένη στο φούρνο μικροκυμάτων.

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:28
Exit mobile version