search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.06.2026 20:16
MENU CLOSE

Κίνα: Οργάνωσε την κηδεία του για να μάθει πόσοι θα έρθουν (Photos)

18.02.2016 19:11
Κίνα: Οργάνωσε την κηδεία του για να μάθει πόσοι θα έρθουν (Photos) - Media

 

Με έναν πρωτότυπο τρόπο αποφάσισε να επιβεβαιώσει τα συναισθήματα των οικείων του ένας 66χρονος Κινέζος. Ο κάτοικος της επαρχίας Shandong της ανατολικής Κίνας οργάνωσε την κηδεία του, με σκοπό να μάθει πόσοι νοιάζονται για αυτόν.

Ο Zhang Deyang, ο οποίος είναι άτεκνος, ήθελε να μάθει πόσοι άνθρωποι θα έρχονταν να του πουν το «τελευταίο αντίο». Περισσότεροι από 40 συγγενείς και εκατοντάδες γείτονες και συντοπίτες του αποφάσισαν να παρακολουθήσουν την ψεύτικη κηδεία.

Ο 66χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail, δούλευε ως ψαράς. Το 2015 συνέδραμε τη χρηματοδότηση για την κατασκευή ενός δρόμου, που συνέδεσε το χωριό του με τις γύρω περιοχές, διευκολύνοντας τη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών. Ο συνταξιούχος ήθελε να διαπιστώσει πόσοι εκτίμησαν αυτήν την κίνηση. Έτσι οργάνωσε την κηδεία του εαυτού του, συμπεριλαμβάνοντας μάλιστα και… χορευτικά δρώμενα.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο ίδιος μπήκε σε έναν ψεύτικο τάφο, προσποιούμενος ότι παντρεύεται μια νεκρή γυναίκα, αφού σύμφωνα με την τοπική παράδοση, θεωρείται κακοτυχία να περάσεις στην άλλη όχθη χωρίς να έχεις παντρευτεί.

Τεθλιμμένοι, όσοι προσήλθαν στην κηδεία προσεύχονταν για τον «νεκρό». Ο 66χρονος Κινέζος ξόδεψε 16,000 yuan (2.200 ευρώ), όπως αναφέρουν κινεζικά μέσα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.06.2026 20:14