ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 02:32
MENU CLOSE

Μπακογιάννη: Στις 7 Μαρτίου «παίζεται» το μέλλον της Ευρώπης

26.02.2016 13:09

«Η Ευρώπη κινδυνεύει να διαλυθεί στις 7 Μαρτίου και θα διαλυθεί γιατί οι ηγέτες της ασχολούνται με τα δελτία των ειδήσεων των χωρών τους και πώς θα κρατηθούν στην εξουσία και έτσι γίνονται θύματα ακραίων λαϊκισμών…

«Η Ευρώπη κινδυνεύει να διαλυθεί στις 7 Μαρτίου και θα διαλυθεί γιατί οι ηγέτες της ασχολούνται με τα δελτία των ειδήσεων των χωρών τους και πώς θα κρατηθούν στην εξουσία και έτσι γίνονται θύματα ακραίων λαϊκισμών. Τώρα είναι η ώρα της ηγεσίας και αυτό θα κριθεί στις 7 Μαρτίου» τόνισε στην ομιλία της στο 1ο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στους Δελφούς η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της ΝΔ επεσήμανε «Δεν μπορεί κανείς υπουργός ή πρωθυπουργός εταίρου-χώρας να μας κουνάει το δάχτυλο από την ασφάλεια της κεντρικής Ευρώπης. Ας έρθει στην Ελλάδα με τα χιλιάδες νησιά και την τεράστια ακτογραμμή να δει τι γίνεται. «Αν μισούνται ανάμεσά τους, δεν τους πρέπει λευτεριά», έγραψε ο Σολωμός» είπε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Το ευρωπαϊκό πολιτικό και οικονομικό οικοδόμημα βρίσκεται σε υπαρξιακή κρίση που απειλεί το διεθνή ρόλο και τη συνοχή του. Αυτό που δεν συνέβη τα 6 χρόνια της οικονομικής κρίσης, κινδυνεύει να συμβεί μετά από ένα χρόνο οξείας προσφυγικής κρίσης» επεσήμανε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και συνέχισε λέγοντας: «Τα νούμερα λένε την αλήθεια. Σήμερα στην Ελλάδα έχουμε 65% οικονομικούς μετανάστες και 35% πρόσφυγες. Είναι απαράδεκτο να μην εφαρμόζονται οι κανόνες επανεισδοχής. Δεν μπορεί οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι να στηρίζουν χώρες εκτός ΕΕ, οι οποίες δεν τηρούν τις συμφωνίες επανεισδοχής. Κακώς η Ευρώπη δεν πιέζει να επιβληθεί καθεστώς θεώρησης Visa στις χώρες του Μαγκρέμπ. 
Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε στην Τουρκία να κάνει τα στραβά μάτια και να επιτρέπει την αθρόα διέλευση προσφύγων και μεταναστών από την επικράτειά της».

Καταλήγοντας στην ομιλία της η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για τα τρία επίπεδα στα οποία πρέπει να κινηθεί η Ευρώπη για την αποτελεσματική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης:

  • Ανασυγκρότηση και αποτελεσματική λειτουργία των μηχανισμών λήψης αποφάσεων σε στρατιωτικό επίπεδο και στο επίπεδο της εξωτερικής πολιτικής.
  • Αλλαγή του κανονισμού «Δουβλίνο 2». Χρειάζεται ισομερής κατανομή των βαρών, αποτελεσματική και κοινή προστασία των εξωτερικών συνόρων, διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.
  • Ευρωπαϊκή συνοχή και αλληλεγγύη. Η επιθετικότητα της ομάδας Βίζεγκραντ, καθώς και η μονομερής απόφαση της Αυστρίας να συγκαλέσει σύνοδο των χωρών του βαλκανικού διαδρόμου χωρίς την παρουσία της Ελλάδας, για το προσφυγικό, αντιβαίνουν στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και είναι απαράδεκτες.
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06
Exit mobile version