ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 01:35
MENU CLOSE

Χαλβαδάκια με σοκολάτα

04.04.2016 09:31

Εναλλακτικά σοκολατάκια για όσους αγαπούν τον σιμιγδαλένιο χαλβά. Επικαλυμμένος με σοκολάτα είναι συνδυασμός που δύσκολα αντιστέκεται κανείς.

Εναλλακτικά σοκολατάκια για όσους αγαπούν τον σιμιγδαλένιο χαλβά. Επικαλυμμένος με σοκολάτα είναι συνδυασμός που δύσκολα αντιστέκεται κανείς.

Για τον χαλβά

200 γρ. σιμιγδαλι χονδρό  

150 γρ. βιτάμ

Για το σιρόπι

2 ½ ποτήρια νερού, νερό

1 ποτήρι νερού ζάχαρη

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 ξυλάκι κανέλα

2 καρφάκια γαρίφαλα

2 κ.σ. σταφίδες

Για την επικάλυψη

300 γρ. κουβερτούρα

1 κ.γ. βιτάμ

Ετοιμάζουμε το σιρόπι

Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, την ζάχαρη ,το ξυλάκι κανέλας, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα γαρίφαλα να βράσουν και μόλις λιώσει η ζάχαρη, κατεβάζουμε από την φωτιά, αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και τα γαρίφαλα και προσθέτουμε τις σταφίδες.

Φτιάχνουμε τον χαλβά

Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά  για λίγο και προσθέτουμε μέσα το σιρόπι προσέχοντας μην καούμε. Ξαναβάζουμε στην φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι την κατσαρόλα και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά και να πήξει. Σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει καλά ξεκινάμε να πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Για την επικάλυψη

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει η κουβερτούρα όπως είναι ζεστή, καλύπτουμε τα χαλβαδάκια μας. Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τα βάζουμε  στο ψυγείο για 10 λεπτά να κρυώσει η σοκολάτα. 

 

Πηγή: chefoulis.gr

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04
Exit mobile version