ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 01:21
MENU CLOSE

Γρανίτα ροδάκινο

07.06.2016 12:01

Πολύ αρωματική γρανίτα για τα λιλιπούτεια αλλά απαιτητικά μέλη της οικογένειάς μας.

Πολύ αρωματική γρανίτα για τα λιλιπούτεια αλλά απαιτητικά μέλη της οικογένειάς μας.

250 γρ. ζάχαρη

250 γρ. νερό

500 γρ. ροδάκινα χωρίς φλούδα και χωρίς κουκούτσια

3 κ.γ. χυμό λεμονιού

1 βανίλια

Ελάχιστο αλάτι

Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τη βανίλια σε μέτρια θερμοκρασία.

Μόλις πάρουν βράση, κατεβάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Παίρνουμε τα ροδάκινα, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα χτυπάμε στο μούλτι για να τα κάνουμε πολτό.

Σε άλλη κατσαρόλα, βάζουμε τον πολτό από τα ροδάκινα, μαζί με τον χυμό λεμονιού και το αλάτι. Τα αφήνουμε να ζεσταθούν λίγο στο μάτι, μέχρι να φτάσουν λίγο πριν το βράσιμο.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει.

Αφού έχουν κρυώσει το σιρόπι και τα ροδάκινα, τα ενώνουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν.

Σκεπάζουμε με καπάκι και τοποθετούμε το σκεύος στην κατάψυξη.

Βγάζουμε κάθε μια ώρα και ανακατεύουμε καλά. Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.

Αυτή τη διαδικασία θα την επαναλάβουμε 3-4 φορές. 

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06
Exit mobile version