ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 02:34
MENU CLOSE

Ο Βούτσης απαντά στον Μητσοτάκη: Υπερβολές οι καταγγελίες για απαξίωση της Βουλής

17.06.2016 08:34

Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης απορρίπτει τις κατηγορίες του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τις κυβερνητικές πρακτικές που απαξιώνουν τη βουλή  ως «υπερβολές». 

Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης απορρίπτει τις κατηγορίες του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τις κυβερνητικές πρακτικές που απαξιώνουν τη βουλή  ως «υπερβολές». 

Ο κ.Βούτσης σημειώνει ότι τα φαινόμενα των άσχετων ή εκπρόθεσμων τροπολογιών και η νομοθέτηση με διαδικασίες κατεπείγοντος δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν, παρά μόνο με την «υπέρβαση αυτής καθαυτήν της μνημονιακής διαδικασίας και του καθεστώτος των επιτηρήσεων».Στη συνέντευξη που παραχώρησε στα Νέα Σαββατοκύριακο, ο πρόεδρος της Βουλής κάνει τον απολογισμό της οκτάμηνης θητείας του και εμφανίζεται ικανοποιημένος.

Απαντώντας στη ΝΔ για «κυβερνητικές πρακτικές υποβάθμισης της Βουλής» και «μέρες καλπάζουσας αυταρχικότητας», ο κ. Βούτσης απαντά: 

«Το περί “καλπάζουσας αυταρχικότητας” είναι προφανές ότι δεν αναφέρεται στη σημερινή εποχή, καθώς μάλιστα όλοι ζήσαμε, μέσα στην ίδια χώρα και την ίδια κοινωνία, την εξαετία της κρίσης, που οδήγησε την κοινωνία σε απόγνωση και την Αριστερά στην κυβέρνηση ως επιλογή ελπίδας για την υπέρβαση της κρίσης. 

»Ως προς τις αιτιάσεις που αφορούν προβλήματα του κοινοβουλευτικού ελέγχου και της νομοθέτησης, κάνουμε κάθε προσπάθεια, με τη βοήθεια ή και την ανοχή των πολιτικών εκπροσώπων στη Διάσκεψη των Προέδρων, να τα αντιμετωπίζουμε.  Για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο θα επιχειρήσουμε την αξιοποίηση της εμπειρίας των καθορισμένων ημερών για τα υπουργεία. 

»Για τις τροπολογίες, θεωρούμε ότι μπορούν να συντίθενται σε αυτόνομα νομοσχέδια των υπουργείων ή και σε μίνι πολυνομοσχέδια. Δεν βρίσκω κανένα λόγο για να υπάρχουν υπερβολές και καταγγελτική λογική, αλλά ο καθένας παίρνει την ευθύνη του στο πλαίσιο του πολιτικού ρόλου που μας έχει αναθέσει ο λαός.

»Σημειώνω ότι η κανονικότητα στη νομοθέτηση των συγκεκριμένων νομοσχεδίων και διατάξεων, που κάθε φορά συμπεριλαμβάνονται στις συμφωνίες με τους δανειστές και υλοποιούνται στις αξιολογήσεις, δεν μπορεί να αποκατασταθεί και να θεραπευτεί αν δεν υπάρξουν το τέλος και η υπέρβαση αυτής καθαυτήν της μνημονιακής διαδικασίας και του καθεστώτος των επιτηρήσεων.»

 

Πηγή: tovima.gr

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06
Exit mobile version