ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:29
MENU CLOSE

Θάνατος-μυστήριο ιδιοκτήτη hedge fund

21.06.2016 16:25
 
Kάθε πιθανό ενδεχόμενο φαίνεται ότι διερευνούν οι διωκτικές αρχές στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, σχετικά με το θάνατο του 44χρονου hedge fund manager Σαντζέι Βαλβάνι, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα και αντιμετώπιζει κατηγορίες για παράνομη αξιοποίηση εμπιστευτικών πληροφοριών.
 
Ο Βαλβάνι βρέθηκε νεκρός από τη σύζυγό του στο σπίτι τους στο Μπρούκλιν. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο νεκρός που βρέθηκε στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού του, έφερε τραύμα στο λαιμό του, ενώ δίπλα του, οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν σημείωμα αυτοκτονίας.
 
Ο Βαλβάνι αντιμετώπιζε κατηγορίες για παράνομη αξιοποίηση εμπιστευτικών πληροφοριών οι οποίες σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχαν αποφέρει στο νεκρό κέρδη συνολικού ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ο θάνατός του ανατρέπει την έρευνα μιας από τις μεγαλύτερες υποθέσεις inside information που εξετάζουν οι διωκτικές αρχές των ΗΠΑ.
 
Ο Βαλβάνι ήταν συνιδρυτής και από τα σημαντικότερα στελέχη της εταιρείας Visium Asset Management και στενός συνεργάτης κάποιων εκ των μεγαλυτέρων εταιρειών των ΗΠΑ.
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:28
Exit mobile version