search
ΚΥΡΙΑΚΗ 26.05.2024 12:45
MENU CLOSE

«Πόλεμος» για την κιθάρα του Κερτ Κομπέιν (Photos)

07.07.2016 15:06
«Πόλεμος» για την κιθάρα του Κερτ Κομπέιν (Photos) - Media

 

Το 1993, λίγους μήνες πριν την αυτοκτονία του, ο Κερτ Κομπέιν και οι Nirvana έδωσαν μια από τις πλέον ιστορικές συναυλίες τους: στο πλαίσιο της σειράς MTV Unplugged, το συγκρότημα έπαιξε ένα εκπληκτικό ακουστικό σετ στη Νέα Υόρκη, το οποίο και ηχογραφήθηκε και κυκλοφορεί με τον τίτλο «Nirvana-MTV Unplugged in New York».

Σε εκείνη τη συναυλία ο Κέρτ Κομπέιν έπαιξε με μια κιθάρα Martin D-18E (η οποία θεωρείται ως η «στραντιβάριους» των ακουστικών κιθάρων και έχει κυκλοφορήσει μόνο σε 300 κομμάτια). Η κιθάρα αυτή, λοιπόν, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πικρής αντιπαράθεσης μεταξύ της κόρης του Κομπέιν, Φράνσις Μπιν και του συζύγου της, Ιζάια Σίλβα, ο οποίος είναι επίσης μουσικός και επικεφαλής του -όχι και ιδιαίτερα γνωστού…- συγκροτήματος The Eerie.

To ζευγάρι βρίσκεται σε διαδικασία διαζυγίου, μετά από έξι χρόνια συμβίωσης, και στο επίκεντρο της όλης διαδικασίας είναι η εν λόγω κιθάρα, η τιμή της οποίας εκτιμάται σήμερα στις 140.000 δολάρια. Η Φράνσις Μπιν την είχε δώσει ως δώρο γάμου στον Σίλβα και, τώρα που χωρίζουν,  τη ζητά πίσω, ωστόσο ο πρώην σύζυγός της αρνείται να την επιστρέψει.

Η γαλλική εφημερίδα Liberation εκτιμά ότι ένας από τους λόγους είναι και οι… τρελές τιμές που τα memorabilia των ροκ σταρ πιάνουν στις δημοπρασίες, υπενθυμίζοντας ότι μια ακουστική κιθάρα του Τζον Λέννον είχε πουληθεί για 2,4 εκατομμύρια δολάρια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26.05.2024 12:42