search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 04:09
MENU CLOSE

Στις τράπεζες στρέφεται το υπουργείο Άμυνας

14.07.2016 08:41
Στις τράπεζες στρέφεται το υπουργείο Άμυνας - Media

 

Τσεκούρι πέφτει στους αμυντικούς προϋπολογισμούς και στις Ένοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου οι οποίοι, τονίζουν ακόμη  πως «εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, σε λίγο η διαθεσιμότητα, ειδικά σε μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία θα φέρει σε δύσκολη θέση την άμυνα του κράτους .

Βέβαια υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί κύκλοι επιβεβαιώνουν  ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει, όσο για το θέμα του μισθολογίου των στρατιωτικών, διευκρίνισαν ότι ακόμη δεν έχει βρεθεί η συμβιβαστική λύση με το υπουργείο Οικονομικών.

Μάλιστα  εξαιτίας των ελλείψεων οικονομικών πόρων, στους κόλπους του υπουργείου Άμυνας αναπτύσσεται προβληματισμός για δανεισμό των Ενόπλων Δυνάμεων από τράπεζες.
Ήδη μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται συνομιλίες ανάμεσα στις ενδιαφερόμενες πλευρές. Ως ενδεικτικό παράδειγμα αναφέρεται η «εμπλοκή» μεγάλης τράπεζας στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όπου εκτελούνται έργα των Ειδικών Δυνάμεων.

Εάν θεσμοθετηθεί κάτι τέτοιο, εξηγούν, το υπουργείο Άμυνας θα μπει σαν τριτεγγυητής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34