search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 03:23
MENU CLOSE

Νέα έφεση από τους εισαγγελείς στην υπόθεση Πιστόριους – «Είναι προκλητικά επιεικής η ποινή»

21.07.2016 10:49
Ο Όσκαρ Πιστόριους προσπάθησε να κόψει τις φλέβες του στο κελί του - Media

 

Οι Νοτιοαφρικανοί κατήγοροι, θα ασκήσουν έφεση κατά της εξαετούς κάθειρξης που τιμωρήθηκε ο Όσκαρ Πιστόριους για την δολοφονία της φίλης του Ρίβα Στίνκαμπ, την οποία περιέγραψαν ως προκλητικά επιεική.

Όταν ανακοινώθηκε η ποινή του Πιστόριους, οι δικηγόροι του είπαν ότι ο παραολυμπιονίκης δεν θα ασκήσει έφεση για την ποινή η οποία δέχθηκε κριτική από πολλούς ως πολύ μικρή.

Η δικαστής Thokozile Masipa είπε ότι πιστεύει πως υπάρχουν ουσιαστικοί και αναγκαστικοί λόγοι για τους οποίους ο αθλητής δεν θα έπρεπε να καταδικαστεί με το ελάχιστο των 15 ετών για ανθρωποκτονία, συμπεριλαμβανομένου της προφανούς μεταμέλειάς του και του γεγονότος ότι πίστευε πως πρόκειται για εισβολέα.

Σε μία σκληρή δήλωση η Εθνική Εισαγγελική Αρχή είπε ότι η ποινή των έξι ετών φυλάκισης είναι δυσανάλογη του εγκλήματος του φόνου και προκλητικά επιεικής. Η Αρχή τόνισε ότι η πρόκειται για αδικία και κρύβει την πιθανότητα να μειώσει το κύρος της δικαιοσύνης, προσθέτοντας ότι θα καταθέσει αίτηση κατά της απόφασης.

Ο Πιστόριους είχε σκοτώσει τη Ρίβα, μοντέλο και απόφοιτη της νομικής, τα ξημερώματα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013, λέγοντας ότι κατά λάθος θεώρησε ότι ήταν ληστής και  την πυροβόλησε 4 φορές ενώ βρισκόταν στην τουαλέτα του υπνοδωματίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48