ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 06:22
MENU CLOSE

Αιχμές Ερντογάν κατά Γερμανίας για το PKK : Πλέον δεν πιστεύουμε σε λόγια, θέλουμε πράξεις

16.11.2016 09:32

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κατά την αναχώρησή του για επίσημη επίσκεψη στο Πακιστάν και στο Ουζμπεκιστάν, με αφορμή ερωτήσεις δημοσιογράφων για τη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση με την Γερμανία, την οποία η Άγκυρα κατηγορεί ότι επιτρέπει σε μέλη του ΡΚΚ να δρουν ανενόχλητα στο γερμανικό έδαφος, εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Βερολίνου.

 Ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε με αναφορές για το Βέλγιο και τη Γαλλία:

“Εκτός της Γερμανίας είναι κι αυτοί που βρίσκονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το Βέλγιο είναι ένα σημαντικό κέντρο αυτής της υπόθεσης. Γίνονται τόσο σημαντικά πράγματα και καμία ευαισθησία. Τονίζω την σημασία γιατί εκεί βρίσκεται και το Ευρωκοινοβούλιο. Πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικοί. Το Βέλγιο δεν είναι μόνο σημαντικό κέντρο του ΡΚΚ αλλά και της Οργάνωσης Γκιουλέν. Γίνονται εμπρησμοί σε τεμένη μας και καμία ευαισθησία. Τι έγινε; Πρόσφατα αντιμετώπισαν πολύ σοβαρή τρομοκρατική επίθεση. Όπως και στην Γαλλία. Αυτά θα έχουν συνέχεια. Σήμερα σ’ εμάς, αύριο σ’ εκείνους.”

 Ο κ. Ερντογάν απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις επανέλαβε ότι θα επικυρώσει την θανατική ποινή και χαιρέτισε τις εργασίες αναθεώρησης του Συντάγματος, που περιλαμβάνουν το προεδρικό σύστημα, θέμα για το οποίο συνεργάζεται η κυβέρνηση του ΑΚΡ με το Εθνικιστικό Κίνημα.

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50
Exit mobile version