ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 04:36
MENU CLOSE

Ιράκ: Το δράμα των αμάχων στη Μοσούλη (Videos)

23.11.2016 06:44

 

Πρόσφατα κατάφεραν να ελευθερώσουν τα βόρεια τμήματα  της πόλης της Μοσούλης στο Ιράκ, η οποία αποτελεί προπύργιο του ISIS στη Μέση Ανατολή. Και ενώ όλοι μιλούν για τις στρατιωτικές συγκρούσεις, εικόνες που μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ruptly παρουσιάζουν το δράμα που ζουν οι άμαχοι της περιοχής. Στα βίντεο που έδωσε το Ruptly στη δημοσιότητα φαίνονται εκατοντάδες πολίτες να τρέχουν προς τα φορτηγά της ιρακινής κυβέρνησης τα οποία μοιράζουν ανθρωπιστική βοήθεια στην απελευθερωμένη περιοχή.

Οι πολίτες σπρώχνουν ο ένας τον άλλον, φωνάζουν, ώστε να λάβουν ένα πακέτο φαγητού από τους στρατιώτες.  Σε άλλο σημείο τρέχουν προς τα φορτηγά για να πάρουν ένα μικρό κουτί που περιέχει πολύτιμη βοήθεια, φαγητό, νερό, κάαποια φάρμακα, ωστόσο τα κουτιά δεν φτάνουν για όλους αφήνοντας πολλούς από τους αμάχους δυσαρεστημένους.

Αν και οι συμμαχικές δυνάμεις προσπάθησαν να βοηθήσουν τους αμάχους της Μοσούλης και πριν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, φαίνεται πως η εξαθλίωση και τα προβλήματα είναι μεγάλα και πως, ενδεχομένως, θα συνεχιστούν αν ο ISIS ανακαταλάβει την περιοχή.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42
Exit mobile version