search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 14:07
MENU CLOSE

Φρανσουά Φιγιόν: Ο «αιώνια δεύτερος», επιτέλους στην πρώτη θέση

28.11.2016 06:51
Η εκλογή Φιγιόν έχει εκτοξεύσει τις πωλήσεις... σε κόκκινες κάλτσες πολυτελείας (Photos) - Media

 

Ο μεγάλος νικητής των προκριματικών εκλογών της γαλλικής δεξιάς, Φρανσουά Φιγιόν, είχε για πολλά χρόνια τον ρόλο του «υπαρχηγού» του Φιλιπ Σεγκίν και στη συνέχεια του Νικολά Σαρκοζί, πριν τελικά καταφέρει να φτάσει στην «πρώτη θέση» εκκίνησης της γαλλικής δεξιάς, με το Ελιζέ σε απόσταση αναπνοής.  

«Ο Φιγιόν είναι ένας παρουσιάσιμος Σαρκοζί» σχολιάζουν πηγές της γαλλικές δεξιάς στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).  Δεν έχει προβλήματα με τη δικαιοσύνη, δεν πέφτει σε λεκτικά λάθη, η στάση του σώματός του είναι πιο ήρεμη. Με το «ριζοσπαστικό» πρόγραμμά του ο πρώην Πρωθυπουργός έχει όλα τα προαπαιτούμενα ώστε να «απεγκλωβίσει»  την γαλλική δεξιά από κακά σύνδρομα, να διατηρήσει τον «σαρκοζισμό», χωρίς να είναι ο Σαρκοζί» υποστηρίζουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζοντας τη νίκη Φιγιόν.

«Αρκετοί υπήρξαν οι υποστηρικτές του Φιγιόν, οι οποίοι ζούσαν γι’ αυτή τη στιγμή. Από τις αρχές του 2016 εκκίνησαν «το άλογό τους» και επιτέλους έφτασε η ώρα του.  Τα προσωνύμια «Κουράγιο, Φιγιόν» και «Κύριος Κανένας» είναι αυτά που τον συνοδεύουν από το 2001 όταν αποχώρησε από την πολιτική σκηνή της χώρας ο μέντοράς του Φιλιπ Σεγκίν. Τώρα αυτά αλλάζουν.

Ο Φιγιόν ήταν «ένας καλός υπουργός Άμυνας»  το 1995 στην κυβέρνηση του Ζακ Σιράκ, ο οποίος το 2005 τον έδιωξε από την κυβέρνηση. Ο Φιγιόν εργάστηκε πάρα πολύ για την νίκη του Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές του 2007, πριν υπομείνει την «υπερ-προεδρία» του Σαρκοζί για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Τελευταίο «ατυχές» επεισόδιο στην σταδιοδρομία του: η ήττα, κάτω από αμφιλεγόμενες συνθήκες, στις εσωτερικές εκλογές  για την προεδρία του UMP, απέναντι στον Ζαν Φρανσουά Κοπέ στα τέλη του 2012» σχολιάζουν τα μέσα ενημέρωσης.

Πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν πως ο Φρανσουά Φιγιόν σε «έξι μήνες θα βρίσκεται στο Ελιζέ», καθότι εργάστηκε συστηματικά όλα αυτά τα χρόνια ως ένας «στρατιώτης του Ντε Γκώλ» ο οποίος περίμενε υπομονετικά την σειρά του. Φαίνεται πως τώρα έχει έρθει η ώρα να μπει εκείνος στο Ελιζέ, σημειώνει η γαλλική εφημερίδα Le Ρoint.

Τώρα όλα τα βλέμματα στρέφονται στους Γάλλους Σοσιαλιστές και τον Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος θα πρέπει μέσα στις επόμενες εβδομάδες να ανακοινώσει την απόφασή του για το αν θα είναι υποψήφιος για τις επερχόμενες γαλλικές εκλογές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 13:59