ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 05:20
MENU CLOSE

Τραμπουκική εισβολή της Χρυσής Αυγής στην ΕΣΗΕΑ με επικεφαλής υπόδικους βουλευτές (Video)

12.12.2016 14:26

 

Στον τρίτο όροφο της Ένωσης Συντακτών γινόταν ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με θέμα «Οι εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα και οι συστάσεις των διεθνών οργανισμών». Οι υπόδικοι βουλευτές μαζί με τα SA τους, μπήκαν με άγριες διαθέσεις στην αίθουσα και άρχισαν να βρίζουν και να προκαλούν.

«Αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι» και «Έξω οι Τούρκοι από την Ελλάδα» ήταν τα συνθήματα που είχαν απομνημονεύσει οι χρυσαυγίτες και φώναζαν, ενώ με στρατιωτικό παράγγελμα αποχώρησαν από την εκδήλωση. 

ΣΥΡΙΖΑ: Γνήσιοι απόγονοι των Ταγμάτων Εφόδου οι χρυσαυγίτες

«Οι συγκεκριμένοι εγκληματίες δεν είναι τίποτε άλλο παρά γνήσιοι απόγονοι των Ταγμάτων Εφόδου και των εγχώριων συνεργατών των ναζί» γράφει σε ανακοίνωσή του για την εισβολή των χρυσαυγιτών στην ΕΣΗΕΑ ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η εγκληματική οργάνωση έδειξε ξανά το πραγματικό της πρόσωπο. Η  σημερινή εισβολή των νεοναζί σε εκδήλωση στην ΕΣΗΕΑ, με επικεφαλής   τους υπόδικους  βουλευτές Λαγό,  Παναγιώταρο και Μπαρμπαρούση,  οι προπηλακισμοί, τα υβριστικά συνθήματα και οι απειλές,  αποδεικνύουν για άλλη μια φορά, ότι  οι συγκεκριμένοι εγκληματίες δεν είναι τίποτε άλλο παρά γνήσιοι απόγονοι των Ταγμάτων Εφόδου και των εγχώριων συνεργατών των ναζί.

Αποτελεί καθήκον και υποχρέωση απέναντι στην ιστορία αυτού του τόπου,  να υψώνουμε τοίχο απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό.  Δημοκρατικό καθήκον κάθε πολίτη και κάθε πολιτικού κόμματος είναι η κοινωνική και πολιτική απομόνωση του εγκληματικού μορφώματος».

Θεοδωράκης: Η ΧΑ επιμένει στον τραμπουκισμό

Με ανάρτηση του στο Twitter o Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε την εισβολή βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής σε εκδήλωση της ΕΣΗΕΑ:

“Η Χρυσή Αυγή παρά τα χάδια Καμμένου – Παρασκευόπουλου επιμένει στον τραμπουκισμό. Η σύγκλιση, σύντροφοι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, προφανώς αναβάλλεται.”.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 02:05
Exit mobile version