search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:06
MENU CLOSE

Μπορεί το LSD να μας κάνει πιο… παραγωγικούς;

14.12.2016 16:11
Έρευνα: Το LSD δημιουργεί ανώτερες καταστάσεις συνείδησης - Media
 
Το LSD ανακαλύφθηκε το 1938 από τον Ελβετό χημικό Άλμπερτ Χόφμαν και κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’60 η χρήση του ταυτίστηκε με το κίνημα των χίπις και του «ανοίγματος των θυρών της ενόρασης» ή κάπως έτσι, τέλος πάντων.
 
Από τότε το LSD θεωρείται ως ένα από τα ισχυρότερα παραισθησιογόνα όλων των εποχών και μια από τις πλέον… απαγορευμένες ουσίες στον κόσμο, ενώ η παρατεταμένη χρήση του μπορεί να οδηγήσει το άτομο σε εξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις: ο Σιντ Μπάρετ, ο αρχηγός, κιθαρίστας, συνθέτης και τραγουδιστής των Pink Floyd έχασε τα μυαλά του, λόγω διαρκούς χρήσης του ναρκωτικού.
 
Ωστόσο, σύμφωνα με την 52χρονη πρώην δικηγόρο και νυν συγγραφέα Ayelet Waldman, η ελεγχόμενη χρήση LSD όχι μόνο δεν βλάπτει, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη διάθεση, και απίστευτη δημιουργικότητα και παραγωγικότητα. Η Waldman υποστηρίζει ότι λαμβάνοντας μια μικροδόση -δέκα μικρογραμμάρια ανά τρεις ημέρες, πολύ κάτω από την ποσότητα που προκαλεί παραισθήσεις…- έχει καταπολεμήσει αρκετά προβλήματα στη ζωή της, όπως άγχος και απότομες αλλαγές διάθεσης.
 
Η ίδια δήλωσε ότι τις ημέρες που παίρνει LSD αισθάνεται πιο ενεργή και ζωηρή, χωρίς να έχει παραισθήσεις, αν και παραδέχεται ότι κατά καιρούς αντιμετωπίζει προβλήματα αϋπνίας και πόνου στο στομάχι από το ναρκωτικό. Από την άλλη, ένας χρόνιος πόνος στον ώμο έχει περάσει, τα νεύρα της έχουν ηρεμήσει και ακόμα και σε μέρες που αισθάνεται νευρική από το LSD είναι «περίεργα παραγωγική».
 
Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις απόψεις της Waldman, πολλές συζητήσεις σε social media σχετικά με το πόσο το LSD βοηθά άτομα που έχουν «κόλλημα» με την επιτυχία γίνονται όλο και πιο πολλές. Ωστόσο, η Waldman δεν υπερασπίζεται τη χρήση της ουσίας, αλλά καταγράφει, εν είδη ημερολογίου, τις επιδράσεις της στο σώμα και την ψυχολογία της.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:06