ΤΕΤΑΡΤΗ 12.06.2024 23:37
MENU CLOSE

Ποια είναι η μουσουλμάνα καλλονή που έγινε σύμβολο της εξεγερμένης Αμερικής (Photos)

30.01.2017 19:57

 

Η μουσουλμάνα Munira Ahmed από το Κουίνς είχε φωτογραφηθεί από τον Ridwan Adhami με ένα χιτζάμπ στα μαλλιά το οποίο ήταν η αμερικανική σημαία, κοντά στο Ground Zero.

Συγκεκριμένα, η Munira Ahmed είχε ποζάρει το 2006 στη μνήμη της τρομοκρατικής επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους. Την φωτογραφία της χρησιμοποίησε ο καλλιτέχνης Shepard Fairey και την έκανε σύμβολο με τίτλο «We The People».

«Είναι μια τιμή για όλα όσα συμβολίζει. Είναι αντι-όλα. Αυτή η εικόνα λέει «Είμαι το ίδιο αμερικανίδα με εσάς». Είμαι αμερικανίδα και μουσουλμάνα και είμαι περήφανη για τις δύο ταυτότητές μου», είπε η 32χρονη Munira Ahmed στον Guardian.


«Το πορτρέτο του Shepard Fairey και η φωτογραφία του Ridwan Adhami θέτουν το ίδιο ερώτημα: Τι σημαίνει να είσαι μουσουλμάνος και αμερικανός όταν οι ΗΠΑ εμπλέκονται σε πολλές διενέξεις στις μουσουλμανικές χώρες», γράφει ο Guardian.

«Στόχος μας ήταν να κάνουμε μια βαρυσήμαντη δήλωση. Πήραμε λοιπόν αυτή τη φωτογραφία που είχα τραβήξει κοντά στο Ground Zero και μεγεθύναμε το μήνυμά της: «Είμαστε εδώ, είμαστε μουσουλμάνοι, είμαστε Νεοϋορκέζοι και είμαστε στην πατρίδα μας», εξήγησε ο Ridwan Adhami.

Στο βάθος αυτής της φωτογραφίας φαίνεται ένα κτίριο το οποίο ανήκει στον Ντόναλντ Τραμπ, επισημαίνει ο Guardian.

Τέλος, ο Shepard Fairey καταλήγει:«Αυτή η εικόνα με το χιτζάμπ στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας είναι πολύ δυνατή γιατί θυμίζει στους ανθρώπους ότι η θρησκευτική ελευθερία είναι ιδρυτική αρχή των ΗΠΑ και ότι η Αμερική πάντα φιλοξενούσε όσους είχαν πέσει θύματα θρησκευτικού φανατισμού στις χώρες καταγωγής τους».

ΤΕΤΑΡΤΗ 12.06.2024 23:36
Exit mobile version