ΚΥΡΙΑΚΗ 03.08.2025 08:23
MENU CLOSE

Τί παθαίνουν οι μπανάνες στο ψυγείο;

31.01.2017 07:12

 

Μπορεί μέσα στο ψυγείο να αλλάζει χρώμα η φλούδα της μπανάνας αλλά το εσωτερικό της μπανάνας δεν χαλάει. Μάλιστα, οι εταιρείες διανομής και πώλησης μπανάνας συνιστούν στους καταναλωτές να βάζουν τις μπανάνες στο ψυγείο. Και μάλιστα, όχι μόνο για λόγους επιτάχυνσης της ωρίμανσής τους αλλά και για λόγους ποιότητας της γεύσης, η οποία μεγιστοποιείται όταν οι μπανάνες βρίσκονται στο ψυγείο.

Η θερμοκρασία του ψυγείου θα επηρεάσει μόνο την φλούδα της μπανάνας και ίσως αυτή να γίνει μαύρη σε κάποια σημεία όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Απλά ξεφλουδίστε την μπανάνα αφού την βγάλετε από το ψυγείο, πετάξτε την φλούδα και απολαύσε το εσωτερικό χωρίς κανένα φόβο. Το αντίθετο. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως μια από τις πιο φημισμένες φίρμες στον χώρο της μπανάνας, η Chiquita, συνιστά επίσημα στους πελάτες της να βάζουν τις μπανάνες της στο ψυγείο τονίζοντας πως αν δεν το κάνουν η διαδικασία ωρίμανσης του φρούτου δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί ικανοποιητικά.

Αν πάλι δεν σας αρέσει να είναι οι μπανάνες κρύες, τότε μπορείτε να τις βγάλετε περίπου μισή με μία ώρα πριν τις φάτε και να τις αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου. Αν πάλι δεν θέλετε να ακολουθήσετε καν την συγκεκριμένη συμβουλή και δεν θέλετε να βάλετε καθόλου τις μπανάνες στο ψυγείο, η αποτελεσματικότερη μέθοδος ωρίμανσής τους είναι να τις κρατάτε μακριά από άλλα φρούτα συμπεριλαμβανομένων των μπανανών που προέρχονται από το ίδιο κοτσάνι. Κι αυτό γιατί η μπανάνα περιέχει μεγάλες ποσότητες αιθυλένιου, που διαχέεται και στα υπόλοιπα φρούτα επιβραδύνοντας την διαδικασία ωρίμανσης της ίδιας της μπανάνας. 

Βέβαια, αυτό διαβάζεται και αντίστροφα: αν θέλετε τα υπόλοιπα φρούτα σας να ωριμάσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται, απλά βάλτε τα δίπλα σε μπανάνες!

Πηγή: iTrofi

ΚΥΡΙΑΚΗ 03.08.2025 08:15
Exit mobile version