Υλικά
1 κιλό γαρίδες, χοντρές
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον μαϊντανό με το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα για περίπου μισή ώρα. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε νερό και το βράζουμε. Μόλις έρθει σε βρασμό, προσθέτουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε για μόλις 3-4. Τις σουρώνουμε και αφαιρούμε τα φλούδια, όχι όμως και τα κεφάλια.
Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες. Τις αφήνουμε να βράσουν για 15 ακόμη λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
Πηγή: tasty-day.gr