ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 09:55
MENU CLOSE

Αρχίζει η δίκη για το «παραδικαστικό 2»

08.02.2017 10:34

Για σήμερα έχει προσδιοριστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για τη μεγάλη υπόθεση δράσης του αποκαλούμενου “παραδικαστικού 2” που, μέσω ενός εκτεταμένου και πολυπρόσωπου κυκλώματος με συμβολαιογράφους δικηγόρους και άλλους, υφάρπαζαν ακίνητα.

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, φέρονται ότι ως μέλη κυκλώματος εντόπιζαν ακίνητα-φιλέτα, ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα, τα καταλάμβαναν αυθαίρετα και ιδρύοντας εικονικές εταιρίες τα εμφάνιζαν ως ιδιοκτησίες μελών του κυκλώματος με στόχο να τα ιδιοποιηθούν.

Στη δικογραφία καταγράφονται περιπτώσεις που, τέτοιου είδους ακίνητα, τέθηκαν παρανόμως και με παραπλανητικές διαδικασίες σε “στημένους” πλειστηριασμούς. Οι κατηγορούμενοι φέρονται, επίσης, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από έρευνα εφετών ειδικών ανακριτών, να εξαπατούσαν δικαστήρια και να υπόσχονταν σε θύματά τους, έναντι αμοιβής, ευνοϊκές αποφάσεις επικαλούμενοι “καλές διασυνδέσεις” στη Δικαιοσύνη. Η οργάνωση φαίνεται να λάμβανε για κάθε “εξυπηρέτηση” σε δικαστικές υποθέσεις ποσό 25 χιλιάδων ευρώ “ανά φάκελο”.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 09:54
Exit mobile version