search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 22:22
MENU CLOSE

Ανατροπή: Ο Βρετανός βομβιστής του ISIS ήταν πρώην κρατούμενος στο Γκουαντάναμο (Photos)

22.02.2017 07:39
Ανατροπή: Ο Βρετανός βομβιστής του ISIS ήταν πρώην κρατούμενος στο Γκουαντάναμο (Photos) - Media

Πριν από λίγες μέρες ακόμα μια επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο όχημα έλαβε χώρα στη Μοσούλη του Ιράκ, στην στρατιωτική βάση στο Ταλ Γκαϊσούμ

Δράστης της επίθεσης ήταν ο Βρετανός τζιχαντιστής του ISIS  Αμπού Ζακαγίρια Αλ Μπριτάνι.

Μόλις χθες είδε το φως της δημοσιότητας ένα βίντεο λεπτά πριν την επίθεση με την Αλ Μπριτάνι να γελά και να μιλάει για το τι επρόκειτο να κάνει. Τώρα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, προκύπτει πως ο Αλ Μπριτάνι ήταν κρατούμενος στο Γκουαντάναμο από το 2002 μέχρι το 2004.  

Μάλιστα οι βρετανικές Αρχές ήταν αυτές που τον παρέδωσαν στις ΗΠΑ.

Και όχι μόνο αυτό αλλά ,σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ, ο Αλ Μπριτάνι μόλις επέστρεψε στη Βρετανία, έκανε μήνυση κατά των αρχών που τον παρέδωσαν στους Αμερικανούς και ζητώντας αποζημίωση για την κακομεταχείριση που υπέστη στη βάση του Γκουαντάναμο.

Το αίτημά του στέφθηκε με επιτυχία και η βρετανική κυβέρνηση υποχρεώθηκε να τον αποζημιώσει με 1 εκατομμύριο λίρες ώστε να μην δημοσιοποιήσει περαιτέρω το συμβάν.

Όλα αυτά τα χρόνια ο Αλ Μπριτάνι ζούσε κάτω από στενή παρακολούθηση των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών αλλά 18 μήνες πριν κατάφερε να με κάποιον τρόπο να φύγει από την χώρα και να πάει στη Συρία.

Εκεί εντάχθηκε στις τάξεις των τζιχαντιστών του ISIS και έγινε ένα από τους πιο πιστούς ακολούθους του. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 22:20