ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:51
MENU CLOSE

Αποστόλου: Δουλεύουμε με την Κομισιόν για να απαγορευτεί η χρήση του όρου φέτα από οποιαδήποτε άλλη χώρα

05.03.2017 09:48

 

Μιλώντας σε πάνελ για την αγροτική παραγωγή κατά την τρίτη ημέρα του 2ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο Ευάγγελος Αποστόλου δήλωσε ότι το «μεγάλο στοίχημα της ανάταξης της χώρας και της οικονομίας δεν μπορεί να κερδηθεί, αν δεν κερδηθεί πρωτίστως στην ύπαιθρο».

Ο υπουργός υποστήριξε ότι ο σφυγμός της ανάπυξης χτυπά στον πρωτογενή τομέα και τόνισε ότι «η αγροτική οικονομία είναι ο καθοριστικός παράγοντας που μπορεί να μας βγάλει από την κρίση».

Ο Ευάγγελος Αποστόλου είπε ότι στόχος είναι η αύξηση της απασχόλησης και η ανανέωση στο επάγγελμα του αγρότη, ο οποίος θα πρέπει να είναι μορφωμένος και καταρτισμένος στον τομέα του, θέση, με την οποία συμφώνησε και ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαφτάρης.

Ο κ. Τσαφτάρης υποστήριξε ότι η γεωργία είναι ο τομέας που μπορεί σήμερα να οδηγήσει σε μία γρήγορη ανάπτυξη και ανέπτυξε πρωτοποριακές ιδέες που θα μπορούσαν να δώσουν λύση σε πολλά προβλήματα της γεωργίας, όπως η χρήση drones και η γεωθερμία.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ, Νίκος Ευθυμιάδης, τόνισε ότι εδώ και 5 με 6 χρόνια, η ελληνική γεωργία έχει πάψει να βασίζεται στις επιδοτήσεις. Και ανέφερε ότι στόχος των Ελλήνων αγορών και της Πολιτείας θα πρέπει να είναι η διεθνής αγορά και οι απαιτήσεις της, με προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Στη συζήτηση συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι τριών επιτυχημένων εταιρειών.

Η ιδιοκτήτρια της οινοποιίας Αργυρίου, Δέσποινα Αργυρίου, υποστήριξε ότι η ποιότητα είναι το στρατηγικό πλεονέκτημα της Ελλάδας έναντι των άλλων χωρών, όμως υπάρχουν μεγάλες παθογένειες, όπως ο ότι «η γη πολυτεμαχίζεται».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του CHB Group, Νικόλας Χριστοδούλου, είπε ότι στη χώρα μας αυτό που μπορεί να κάνει τη διαφορά είναι η καινοτομία.

Ο Πρόεδρος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Zooulis Mina, υπογράμμισε ότι η επιτυχία της εταιρείας του βασίζεται στη μελέτη και στις επενδύσεις.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:51
Exit mobile version