ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:02
MENU CLOSE

Θα τρελαθούμε τελείως: Το Brexit μπορεί να… ακυρωθεί, λέει το Ευρωκοινοβούλιο

29.03.2017 16:05
 
Την ώρα που ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ αποχαιρετά τη Βρετανία από την Ε.Ε., το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκτιμά ότι το Brexit μπορεί και να μη γίνει…
 
Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέφερε, σε ένα προσχέδιο εγγράφου όπου αναλύεται η θέση του, ότι το διαζύγιο της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να ακυρωθεί.
 
Το προσχέδιο αυτό σχετικά με το Brexit, το οποίο περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, σημειώνει επίσης ότι πρέπει να υπάρξουν μεταβατικές διευθετήσεις ώστε να εξομαλυνθεί η διαδικασία του διαζυγίου, αλλά όχι για περισσότερο από τρία χρόνια.
 
Παράλληλα, πάντως, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστηρίζει ότι οι υπηρεσίες της ΕΕ οι οποίες εδρεύουν στο Λονδίνο, δηλαδή η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, θα πρέπει να μετακινηθούν.
 
Σκληρή γραμμή από Μέρκελ
Εν τω μεταξύ, η Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι συζητήσεις όσον αφορά με τις σχέσεις που θα έχουν στο μέλλον η Βρετανία και η ΕΕ δεν θα μπορούσαν να διεξαχθούν παρά μόνο όταν ολοκληρωθούν εκείνες σχετικά με τους όρους υπό τους οποίους θα γίνει το Brexit, απορρίπτοντας το αίτημα διεξαγωγής παράλληλων διαπραγματεύσεων με την Τερέζα Μέι.