ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 06:04
MENU CLOSE

Δίωξη στον δικαστή που αθώωσε βιαστή γιατί «δεν το ευχαριστήθηκε»

30.03.2017 06:52

Σάλο έχει προκαλέσει στο Μεξικό η υπόθεση «Los Porkys» στην οποία δικαστής στην πόλη τους Βερακρούζ αποφάσισε να αθωώσει βιαστή γιατί «δεν ευχαριστήθηκε» την αποτρόπαια πράξη του.

Όπως μεταδίδουν τα ισπανόφωνα μέσα ενημέρωσης η ομοσπονδιακή εισαγγελία αναφέρει την λύπη της στην ανακοίνωση, τονίζοντας πως «θα απονεμηθεί δικαιοσύνη στην υπόθεση στο δευτεροβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο του κράτους»

Υπενθυμίζεται πως ο 21χρονος Ντιέγκο Κρούζ μαζί με άλλα τρία άτομα απήγαγαν και βίασαν μια συμμαθήτρια τους τον Ιανουάριο του 2015. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι είναι μέλη διάσημων οικογενειών της πόλης και ο κατηγορούμενος είχε διαφύγει στην Ισπανία μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο.

Οι αρχές της Ισπανίας τον εξέδωσαν πίσω αλλά τελικά αθωώθηκε από το δικαστήριο της πόλης του. Η απόφαση του Χαμέντι αναφέρει πως «αν και ο κατηγορούμενος έπιασε το στήθος της κοπέλας και την κακοποίησε με τα χέρια του, δεν το έκανε για κάποια σαρκική ανάγκη ή ευχαρίστηση και ως εκ τούτου δεν είναι ένοχος για βιασμό. Σκοπός του ήταν απλά να εξευτελίσει το θύμα».

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50
Exit mobile version