ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 19:00
MENU CLOSE

Ο ηγέτης του ISIS χρησιμοποίησε 300 μαχητές και 17 οχήματα αυτοκτονίας για να αποδράσει από τη Μοσούλη

05.04.2017 09:03

 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε Κούρδος αξιωματούχος, 17 οχήματα και 300 μαχητές χρησιμοποιήθηκαν ώστε να «ανοίξει» ο δρόμος από τις δυνάμεις που μάχονταν κατά των συμμμάχω.   

«Ο ISIS έφερε 300 μαχητές από την Συρία και έδωσε μια πολύ άγρια μάχη [σ.σ. στη Μοσούλη]. Πιστεύω ότι όλο αυτό έγινε για να απελευθερώσουν τον αλ Μπαγκντάτι», σημείωσε μιλώντας στον Independent, λέγοντας πως μια τόσο μεγάλης κλίμακας σύγκρουση θα γινόταν μόνο για να οδηγηθεί ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης του ISIS στην ασφάλεια.

Σύμφωνα με τα όσα εκτιμούν οι κουρδικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο, ο Μπαγκντάντι πρέπει να επέδρασε από τη Μοσούλη στις 19 Φεβρουαρίου μετά την  ανακατάληψη του ανατολικού τμήματος της πόλης από τις κουρδικές δυνάμεις.

Η μόνη πιθανή δίοδος διαφυγής του αρχιτρομοκράτη του ISIS θα ήταν στα δυτικά της πόλης, το ελεγχόμενο μονοπάτι από την σιιτική στρατιωτική οργάνωση Χασχντ- αλ Σχάαμπι η οποία κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Μοσούλης αποχώρησε από τις θέσεις της, επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο στους μαχητές του ISIS να διαφύγουν από την πόλη.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 18:59
Exit mobile version