search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.12.2025 15:21
MENU CLOSE

Πρώτη η Λεπέν στις προτιμήσεις ψήφου

14.04.2017 18:03
Πρώτη η Λεπέν στις προτιμήσεις ψήφου - Media

 

Η υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν συγκεντρώνει το 23% (μείωση κατά μισή ποσοστιαία μονάδα) των προτιμήσεων ψήφου για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, με τον ανεξάρτητο κεντρώο υποψήφιο Εμμανουέλ Μακρόν να ακολουθεί με 22,5% (αμετάβλητο ποσοστό), ενώ έπονται ο υποψήφιος της Δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν με 19% (αμετάβλητο ποσοστό) και ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν επίσης με 19% (αμετάβλητο ποσοστό), σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης (Ifop-Fiducial).

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση ο Μακρόν θα νικήσει τη Λεπέν στον δεύτερο γύρο των εκλογών με ποσοστό 59% έναντι 41%.

Σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση (Odoxa), ο Μακρόν προηγείται με 24,5% (αύξηση μίας ποσοστιαίας μονάδας) της Λεπέν (23% – αμετάβλητο ποσοστό) και ακολουθούν ο Μελανσόν (19% – αύξηση μίας ποσοστιαίας μονάδας) και ο Φιγιόν με 18,5% (αμετάβλητο ποσοστό).

Στον δεύτερο γύρο ο Μακρόν θα νικούσε τη Λεπέν με ποσοστό 61%. Αν ο Φιγιόν περνούσε στον δεύτερο γύρο, θα νικούσε την υποψήφια του Εθνικού Μετώπου με ποσοστό 52,5%. Αν ο Μελανσόν περνούσε στον δεύτερο γύρο, θα επικρατούσε της Λεπέν με ποσοστό 58%, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.

Ο Μακρόν θα νικούσε στον δεύτερο γύρο με αντίπαλο τον Μελανσόν με ποσοστό 60%, ενώ αν αντίπαλός του στον δεύτερο γύρο ήταν ο Φιγιόν θα αναδεικνυόταν νικητής με ποσοστό 67%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.12.2025 15:20