search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 04:21
MENU CLOSE

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τις εκλογές στην Μ. Βρετανία

18.04.2017 11:10
Εκλογές Αγγλίας: Το μέγεθος της νίκης των Συντηρητικών θα καθορίσει την επιτυχία ή όχι της Μέι - Media

 

Ο Guardian διεξήγαγε μια δημοσκόπηση μεταξύ 14-17 Απριλίου, η οποία είναι η πιο πρόσφατη μέτρηση των κομμάτων ενόψει των εκλογών που ζήτησε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, ο Τζέρεμι Κόρμπιν, δήλωσε ήδη πως θα ψηφίσει υπέρ των εκλογών, άρα θεωρείται βέβαιο ότι θα περάσει το αίτημα από τη Βουλή.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Guardian, τα ποσοστά έχουν ως εξής:

Συντηρητικοί: 44%

Εργατικοί: 26%

UKIP: 11%

Φιλελεύθεροι Δημοκράτες: 10%

Πράσινοι: 4%

 

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση του το YouGov έδινε αντίστοιχα νούμερα, έχοντας τους Συντηρητικούς στο 42% και τους Εργατικούς στο 25%.

Το ComRes, σε δημοσκόπηση μεταξύ δέκα χιλιάδων ανθρώπων, έδωσε “αέρα” 21 μονάδων στους Συντηρητικούς (46%) έναντι των Εργατικών (25%).

Η μόνη “θετική” δημοσκόπηση για το κόμμα του Κόρμπιν έρχεται από την Opinium Research, η οποία θέλει τη διαφορά μεταξύ των δυο κομμάτων “μόλις” στο 11% (Συντηρητικοί 39%, Εργατικοί 28%).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34