ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:53
MENU CLOSE

Bανδάλισαν τη μορφή του Μακάριου σε μνημείο στην Κωνσταντινούπολη

24.05.2017 05:07

 

Είχαν προηγηθεί έντονες αντιδράσεις κατά τα εγκαίνια της περασμένης Παρασκευής, επειδή στο μνημείο απεικονίζεται δίπλα στο όρθιο άγαλμα του Ντενκτάς, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, μαζί με τον Τουρκοκύπριο πολιτικό Φαζίλ Κιουτσιούκ, τον Ραούφ Ντενκτάς και τον τότε ΓΓ του ΟΗΕ.
Οι βάνδαλοι έσπασαν τα πρόσωπα του Αρχιεπισκόπου και του Κιουτσιούκ.

Η είδηση απασχόλησε τα τουρκικά και τουρκοκυπριακά ΜΜΕ. Η εφημερίδα Κίπρις στην ιστοσελίδα της ανέφερε ότι η εκστρατεία εναντίον της περίληψης της μορφής του Μακάριου στο μνημείο είχε ξεκινήσει από μέλη του κυβερνώντος κόμματος του Ερντογάν.

«Δεν είναι τέχνη αυτό. Πίσω από την τέχνη κρύβεται η εχθρότητα εναντίον των Τούρκων. Το άγαλμα αυτό πρέπει να φύγει από δω» ανέφερε ο Τουρκοκύπριος πρόεδρος της επαρχιακής οργάνωσης «εθνικών εστιών», Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ.

Το δημιουργό του μνημείου υπερασπίστηκε η κόρη του Ραούφ Ντενκτάς, Εντέρ Βανγκιόλ, γράφοντας στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αντικατοπτρίζει πλήρως την ιστορία. «Στο τέλος και ο Μακάριος έζησε στην Κύπρο και έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγώνα εκεί».

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:52
Exit mobile version