ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 18:35
MENU CLOSE

Επίθεση Γερμανίας σε Τραμπ: «Εσύ πυροδοτείς την κρίση στον Κόλπο»

06.06.2017 18:37

 

«Μια τέτοια “τραμποποίηση” (trumpisation) των σχέσεων στην περιοχή που σε κάθε περίπτωση συνταράσσεται από κρίσεις είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη» υπογράμμισε ο Γκάμπριελ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Handelsblatt η οποία θα δημοσιευτεί αύριο.

Ο υπουργός εκτίμησε επιπλέον ότι «τα γιγάντια στρατιωτικά συμβόλαια που υπέγραψε πρόσφατα ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ με τις μοναρχίες του Κόλπου ενισχύουν τον κίνδυνο ενός νέου κύκλου εξοπλισμών».

«Πρόκειται για μια πολιτική απόλυτα εσφαλμένη και σίγουρα δεν είναι η πολιτική της Γερμανίας» συμπλήρωσε ο ίδιος, σύμφωνα με ένα απόσπασμα της συνέντευξης που δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα.

«Ανησυχώ πολύ για τη δραματική κλιμάκωση και τις επιπτώσεις της για το σύνολο της περιοχής» τόνισε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία, ο Αμερικανός πρόεδρος προχώρησε στη σύναψη εξοπλιστικών συμβολαίων ύψους ρεκόρ, ύψους 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με το Ριάντ.

«Θέλουν προφανώς σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό να απομονώσουν πλήρως το Κατάρ και να το πλήξουν την ίδια του την ύπαρξη» κατήγγειλε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να υποδεχθεί αύριο Τετάρτη τον Σαουδάραβα ομόλογό του, Άντελ μπιν Άχμεντ αλ Τζουμπέιρ, στο Βερολίνο.

Πηγή: ΑΠΕ

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 18:35
Exit mobile version