ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:11
MENU CLOSE

Αυθεντική παέλια

09.06.2017 10:25

Αυθεντική παέγια, ένα πεντανόστιμο φαγητό για κάθε μέρα….
Υλικά

Εκτέλεση

Ξεπλύνουμε το ρύζι με κρύο νερό και το αφήνουμε στην άκρη. Βράζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου για περίπου δέκα λεπτά. Σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί. Σε ένα γουδί ( ή στο μπλέντερ ) λιώνουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό, τη σκόνη κάρυ, το σαφράν, το αλάτι και μαύρο πιπέρι με 1/2 του φλιτζανιού του ζωμού κοτόπουλου και το αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι για paella. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τις γαρίδες και τα μύδια και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τον πολτό που έχουμε στην άκρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το ρύζι και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τον αρακά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

 

Πηγή: tasty-day.gr

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:07
Exit mobile version