ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:05
MENU CLOSE

Γερμανική Αριστερά: Δεν διασώσαμε την Ελλάδα, διασώσαμε τις τράπεζες

05.09.2017 19:40

 

Στην θεματική ενότητα φορολόγηση υπήρξε αναφορά στην ελληνική φορολογική πολιτική, σε έναν διαξιφισμό μεταξύ της αριστερής Σάρα Βάγκενκνεχτ και του «πράσινου» Τζεμ Έτσντεμιρ. Για μια ακόμα φορά η Σάρα Βάγκενκνεχτ επέκρινε τον τρόπο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης στην ευρωζώνη αλλά και τη διαδικασία χορήγησης βοήθειας στην Ελλάδα τονίζοντας:

«Ο πυρήνας της διάσωσης του ευρώ ήταν να εξασφαλιστούν τα κέρδη των τραπεζών με χρήματα φορολογουμένων. Δεν διασώσαμε την Ελλάδα, διασώσαμε τις τράπεζες. Η πολιτική των χαμηλών επιτοκίων είναι απαραίτητη γιατί οι διάφορες κυβερνήσεις δεν έχουν το απαραίτητο θάρρος για να επιβαρύνουν περισσότερο τους πολύ πλούσιους, που υπάρχουν στην Ελλάδα, την Ιταλία ή και αλλού».

Στην παρέμβαση του Τζεμ Έτσντεμιρ ότι στην Ελλάδα κυβερνά το αδερφό κόμμα της γερμανικής Αριστεράς η Σάρα Βάγκενκνεχτ απάντησε προφανώς εκνευρισμένη: «Γνωρίζετε πολύ καλά ποια περιθώρια ελιγμών έχει η ελληνική κυβέρνηση. Τους έχουμε πει να φορολογήσουν περισσότερο τους πλουσίους και εκείνοι απαντούν ότι τους έχει βάλει στενό κορσέ η Κομισιόν. Δεν μπορώ να το αξιολογήσω, αλλά πιστεύω ότι η μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση των ευπόρων αποτελεί εναλλακτική λύση στην πολιτική των μηδενικών επιτοκίων».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:04
Exit mobile version